≫ 

Srpkinje posle dva produžetka slomile Tursku, Amerikanka Ivon odvela košarkašice na Evrobasket

Izabranice Marine Maljković overile plasman na završni turnir

  • 33
košarkašice Srbije Foto: FIBA

Košarkašice Srbije plasirale su se na završni turnir Evrobasketa. Izabranice Marine Maljković savladale su Tursku posle dva produžetka sa 83:76 i sa sve četiri pobede iz isto toliko mečeva dočekuju poslednje dve utakmice u grupi, protiv Albanije i Litvanije, koje se igraju u februaru 2021.

Blistala je Ivon Anderson. Amerikanka u dresu Srbije sjajno je dirigovala igrom našeg tima i sa 25 poena trasirala put reprezentaciji ka važnom trijumfu protiv domaćina ovog mini-turnira.

Turkinje su bile izuzetno šuterski raspoložene, ubacile su čak 13 trojki naspram pet našeg tima i pravo je čudo kako su Srpkinje ostale dugo u igri za pobedu na ovom meču.

Propustile su naše devojke priliku da slave u regularnom delu meča nakon što su vodile u većem delu utakmice, poslednji put sa pet razlike na sredini četvrte četvrtine.

Posle napete završnice (63:63), meč je otišao u produžetke, a tamo je tek viđena prava drama. Delovalo je da će Turska slaviti na kraju prvog produžetka, ali je Andersonova košem u poslednjoj sekundi donela našem timu još jedan nastavak (73:73).

Sjajno je igrala Ivon na ovom meču, a sa dva vezana koša početkom drugog produžetka Srbija se definitivno odlepila na plus četiri, posle kojih je kvalitetnom odbranom rutinski stigla do novog trijumfa.

košarkašice Srbije Foto: FIBA

Andersonova je meč okončala sa 25 poena (11/17 iz igre), uz još pet skokova i šest asistencija, Sonja Vasić je ubacila 18, Jelena Bruks 17, a Aleksandra Crvendakić 12 koševa.

Kod Turske najbolja je bila Alben sa 17, dok su po jedan poen manje ubacile Pelin Bilgič i Kvanitra Holingsvort.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    14. novembar 2020 | 18:20

    Jos jednom se pokazalo da je Marina napravila pravi izbor sto je prihvatila amerikanku da igra za Srbiju i naravno jos jednom se pokazalo da Daboviceva prica u prazno. Velike cestitke devojkama za plasman na evrobasket.

  • Srbin

    14. novembar 2020 | 19:02

    Pa kad moze jedna Rusija, Nemacka i koliko jos sila da imaju strance moze vala i Srbija. Imali smo primer nase dece u fudbalu nemozemo na Evropsko 20 godina. Toliko smo talentovana nacija za sport upm. Cura dala 20 i kusur koseva i sad nevalja a nasa striptizeta i splavarka je kao valjala

  • Milica

    14. novembar 2020 | 18:20

    Gde si Dabovićka........!!!!!!!?????????????🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA