Povreda Bogdana u porazu od Niksa, Bjelica pod paljbom Karija i Voriorsa, užasna NBA noć iza Srba!

U pitanju je povreda članka, objavio je trener Hoksa Lojd Pirs, a još uvek ne znamo koji je stepen i da li ima prostora za strah

Foto: AP/Tanjug

Navikli smo se da skoro svako jutro čujemo neke lepe vesti iz NBA lige. Ovoga puta nije bilo mnogo toga pozitivnom, naprotiv, srpski predstavnici su doživeli debakl gde god da su se nalazili u noći između ponedeljka i utorka. Bogdan Bogdanović zbog povrede nije mogao da pomogne Atlanti koja je poražena na svom terenu od skromnog Njujorka 113:108, a još uvek se očekuju nove informacije i da li će Bogi pauzirati.

U pitanju je povreda članka, objavio je trener Hoksa Lojd Pirs, a još uvek ne znamo koji je stepen i da li ima prostora za strah. Bogdanović je na terenu proveo nešto manje od 19 minuta, postigao samo tri poena uz dva skoka i tri asistencije.

Nije Bogdan ni mnogo forsirao - uzeo je samo tri šuta na celoj utakmici, i to sva tri za tri poena, a eto, samo jedan je prošao. Pre nesreće koja ga je zadesila, srpski bek je već pre poslednje deonice sakupio četiri lične greške, izgubio jednu loptu, tako da se pored loše igre na kraju našla i nesreća čiji epilog ćemo tek videti.

Trej Jang je bio najbolji strelac susreta sa 31 poenom, ali to je bilo nedovoljno za Atlantu koja je savladana najviše zahvaljujući Rendlu (28 poena) i Beretu (26 poena). Tako su Niksi pored najave u prva dva meča sezone da će ponovo biti džak za udaranje, uspeli da ostvare čak četiri trijumfa u poslednjih pet susreta.

Alekseja Pokuševskog zbog potresa mozga na treningu nije ni bilo u kombinaciji za susret njegove Oklahome koja je žestoko poražena od Majamija na Floridi 118:90, a katastrofalno kao i svi ostali Srbi u ovoj NBA noći proveo se i Nemanja Bjelica i njegov Sakramento koji je doživeo ubedljiv neuspeh na gostovanju Golden Stejtu (137:106).

Foto; Tanjug/AP

Bjelica je dobio 16 minuta u kojih je četiri puta uputio loptu ka obruču iz igre i nijednom nije pogodio. Jedini poeni Beloga došli su sa linije za slobodna bacanja (2/2), a tome se može dodati tri skoka i dve asistencije.

Nisu mogli indisponirani Kingsi protiv sjajnog Stefa Karija koji je nastavio sa fenomenalnim igrama i buđenjem Golden Stejta. On je sa 30 poena, devet skokova i osam asistencija predvodio svoju ekipu do pobede protiv Sakramenta, a u tom je imao podršku Ubrea koji je dodao 18 poena, koliko je imao i najbolji strelac u protivničkom taboru, Foks.

Boban Marjanović nije ni dobio priliku u pobedi Dalasa nad Hjustonom.

Komplet loše izdanje Srba i izostanak zbog nesreće ubrojali su ovu noć u jednu od lošijih za naše predstavnike, pogotovo u ovoj sezoni kada su nas razmazili i navikli na konstantan uspon i dobre igre.

Video: Bogdan prognozirao pobedinka Lige šampiona : Zbog fizioterapeuta Kingsa počeo da prati jedan tim

(Telegraf.rs)