≫ 

Buđenje Dončića uz tripl dabl u revolveraškom obračunu Teksasa, Vučević ponovo vukao Orlando

Dončić je konačno upalio sve svoje motore i sa 33 poena, 16 skokova i 11 asistencija bio ubedljivo najbolji na terenu u Hjustonu, a najveća ispomoć bio mu je Hardavej sa 30 poena

  • 3
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Perjanica Dalasa Luka Dončić konačno se probudio! Slovenački košarkaš je sa tripl dabl učinkom bio najzaslužniji u pobedi Maveriksa nad Hjustonom u gostima 113:100.

Dončić je konačno upalio sve svoje motore i sa 33 poena, 16 skokova i 11 asistencija bio ubedljivo najbolji na terenu u Hjustonu, a najveća ispomoć bio mu je Hardavej sa 30 poena.

Dalas je već nakon prve četvrtine imao dvocifrenu prednost i to je uspevao da zadrži sve do pred kraj treće deonice kada se Hjuston delimično probudio. Ipak, nije bilo spasa za Roketse u čijim redovima, za veliko čudo, nije bio najefikasniji Harden (21 poen i 10 asistencija) već Vud sa tri poena više. Srpski centar Boban Marjanović nije dobio priliku na ovom susretu za Mavse.

Orlando gazi ka svom cilju, a to je plej-of NBA lige, što je centar Medžika Nikola Vučević istakao u intervjuu za Telegraf. Momci sa Floride su savladali Klivlend sa 103:83, a upravo je Vučević bio jedan od dva glavna šrafa u pobedi nad Kavalirsima.

Crnogorski centar je ubacio 23 poena uz osam skokova, dok je njegov saigrač Gordon imao na svom saldu poen više i 11 skokova. Najbolji u redovima poražene ekipe bio je Sekston sa 24 poena.

Za razliku od Srba koji su imali zaista tešku noć, Crnogorac i Slovenac su odigrali na svom nivou.

Filadelfija je bila uspešna na svom terenu protiv Šarlota 118:101, Toronto je nastavio da tone porazom od Bostona na svom terenu 126:114, dok je Milvoki bez problema trijumfuvao protiv Detroita 125:115 kojem se smeši jako teška sezona.

Jedini produžetak viđen je u Nju Orleansu gde su Pelikani poraženi od Indijane sa 118:116.

Video: Marjanović držao Dončića da se ne pobije sa Markusom Morisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NLO

    5. januar 2021 | 08:37

    Koja je neznalica onaj Divac kad nije prepoznao takav talenat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA