Budućnost u penal finišu srušila Cibonu: Milojević vodi Podgoričane u vrh ABA lige

Sjajan meč u Zagrebu

Foto: twitter/ABA

Košarkaši Budućnosti uspeli su da savladaju Cibonu u Zagrebu u vrlo neizvesnoj utakmici u kojoj su, posle kontrole u većem delu meča, u finišu strepeli za trijumf u neizvesnoj završnici. Na kraju, ipak, nose izuzetno bitnu pobedu koja ih ostavlja pri samom vrhu tabele regionalne lige - 76:72.

Tim Dejana Milojevića je upisao 15. trijumf, ima i tri poraza, i u dobroj je poziciji pred rasplet regularnog dela sezone u ABA ligi.

Gosti su imali punu kontrolu meča gotovo 35 minuta, a onda su stvari počele da se komplikuju jer je Cibona u svojim redovima imala super raspoloženog Darka Planinića, daleko najboljeg aktera meča sa 26 poena. Očito posebno motivisanog protiv svog bivšeg kluba.

Tim srpskog trenera Vladimira Jovanovića poptuno se rezultatski uključio u meč, prišao na samo poen zaostatka u jednom momentu (55:56), naterao favorizovane goste da ispuste poslednji atom snage za trijumf. Na kraju, u penal zavšrnici, Podgoričani su se održali u vođstvu (pogodili 6/8 penala pred kraj) i udarili novu recku u rubrici "pobede".

Osim Planinića, u taboru Cibosa istakao se i Mateo Drežnjak atraktivnim zakucavanjima koje će, bez dileme, biti u najjužoj konkurenciji za poteze nedelje ili meseca. Drežnjak je meč završio sa 14 poena, Prkačin je dodao 13, dok je Nakić, koji je Partizanu ubacio 23, ovog puta ostao na "nuli".

U poenterski izbalansiranom timu Budućnosti, Kobs i Nikolić su prednjačili sa po 13 poena, Ivanović je imao 11, a Dela Vale 10 poena...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)