Ivković spušta loptu oko Partizanovog plasmana u Evroligu: "Ništa se ne može uraditi preko noći"

Čuveni trener komentarisao je predstojeću sezonu u crno-belom taboru

Foto: MN Press

I dok velika većina evropske košarkaške javnosti smatra da je posle najnovijih pojačanja i postavljanja Željka Obradovića za glavnog trenera Partizan najozbiljniji kandidat da osvoji Evrokup ili ABA ligu i da se na taj način plasira u Evroligu za narednu takmičarsku godinu, neki su ipak izrazili skepsu.

Među njima je i legendarni stručnjak, Dušan "Duda" Ivković koji je istakao da ne treba žuriti i da niko ne garantuje Partizanu da će pobediti svakoga i plasirati se u najkvalitetnije evropsko klupsko košarkaško takmičenje.

- Ništa ne može da se uradi preko noći. Niko ne garantuje da će Partizan igrati u Evroligi naredne godine. Ako se svi uslovi ispune, treba verovati da će Partizan sa Željkom Obradovićem uspeti u tom cilju. Ali nije to lak posao - rekao je Ivković.

Jasno je svima u Evropi koliko Partizan želi da se vrati u Evroligu, a neki su se podsetili čuvenih utakmica od pre desetak godina kada su crno-beli pravili neverovatnu atmosferu i uspehe. Na putu ka tome u Evrokupu će im stajati ekipe Virtusa iz Bolonje i Valensije, dok se u ABA ligi ništa drugo osim velikih dvoboja sa Crvenom zvezdom apsolutno ne očekuje.

- Partizan je naš jedini klub sa titulom u Evroligi i logično je da navijači žele da igraju u najboljem takmičenju. Bilo kako bilo, pravilo je da svi velikani nekada prolaze kroz krizu, kada ispadnu iz svih mogućih krugova. A veliki klubovi nisu "pravljeni" samo od igrača i trenera, već i od navijača. Ako već postoje uslovi da se igra najbolja košarka, njihova želja mora biti uslišena - komentarisao je Ivković.

Interesantno je da je Ivković "kumovao" Obradovićevom sinu Đorđu, a u njihovom međusobnom razgovoru naglasio mu je da je njegov povratak u evropsku košarku riskantan potez, ali da bi mogao da bude sjajan za srpsku košarku.

- Pričali smo i pre nego što je doneo takvu odluku. Rekao sam mu da je to veliki rizik, ali da bi to bilo odlično za našu košarku - zaključio je Ivković.

Video: Danilović: Bora Stanković je sinonim za košarku, on je gospodin košarka

(Telegraf.rs)