Obavljen žreb i raspored za KLS: Sezona počinje 2. oktobra, šampion ponovo bez evropskog takmičenja

Pobednik nacionalnog šampionata ići će samo u ABA 2 ligu

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Paralelno sa ABA ligom tradicionalno će se i ove sezone takmičiti ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije. Na kraju prošle sezone, najbolje društvo su napustili Napredak iz Aleksinca i Pirot, dok će ih u novoj godini zameniti Slodes i Zdravlje iz Leskovca.

Danas je u Kući košarke obavljeno žrebanje, nakon kojeg su određeni parovi za predstojeću sezonu u kojoj će učestvovati 16 ekipa, iako je u jednom trenutku bilo planirano da se liga proširi na 20 timova. Sa takmičenjem će se početi 2. oktobra.

Standardno, Košarkaška liga Srbije biće kvalifikaciono takmičenje za ABA 2 ligu, iako možda postoji potencijal da se kroz nju izbori plasman u neko od evropskih nadmetanja poput FIBA Evrokupa ili FIBA Lige šampiona, za šta su se, recimo, izborili u Hrvatskoj.

Elem, dva prvoplasirana tima će se u sezoni 2022/23 boriti u ABA 2 ligi, dok će dva poslednjeplasirana završiti u rangu ispod. Standardno se dosta očekuje od Vojvodine, zemunske Mladosti, Zlatibora, užičke Slobode i Novog Pazara, dok bi po nekim najavama i Vršac mogao da se umeša u borbu za sam vrh. Tu su uvek neugodni Tamiš, Radnički iz Kragujevca, ali i Metalac, Dinamik i OKK Beograd.

Sve parove ovogodišnje Košarkaške lige Srbije možete pogledati u tvitu na zvaničnom profilu takmičenja.

RASPORED PRVOG KOLA KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE

Mladost Zemun - Kolubara Lazarevac

Sloga Kraljevo - Zdravlje Leskovac

Radnički Kragujevac - Novi Pazar

OKK Beograd - Slodes

Vojvodina - Metalac Valjevo

Dinamik - Zlatibor Čajetina

Tamiš Pančevo - Dunav Stari Banovci

Vršac - Sloboda Užice

Video: Bogdanoviću rekli da samo on još fali u ekipi Partizana ove godine: Ja sam obećao i toga se držim

(Telegraf.rs)