Lebron u belom odelu stigao na meč, pa zamalo tripl-dablom nije otvorio svoju 20. NBA sezonu

Lejekrsi su, ipak, poraženi od Golden Stejta

Košarkaši Golden Stejta pokazali su da su zasluženo aktuelni NBA šampioni, jer su na otvaranju nove sezone dobili Los Anđeles Lejkerse rezultatom 123:109!

Ratnici su imali +7 na poluvremenu, d  bi u trećoj deonici rešili pitanje pobednika kada su otišli na +20. Blistao je Stefon Kari sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Endrju Vigins je dodao 20, dva manje je ubacio Klej Tompson, dok je Džordan Pul sa 12 jedini još bio dvocifren. Pamtiće se i ona njegova "stepbek" trojka preko Lebrona Džejmsa.

Kada je u pitanju pomenuti Džejms, malo mu je falilo da na ulasku u svoju 20. NBA sezonu ostvari tripl-dabl učinak. Doduše, na kraju je ušao u minus kada je u pitanju indeks korisnosti.

Lebron je na terenu proveo nešto više od 35 minuta i za to vreme je imao učinak od 31 poena, 14 skokova i osam asistencija, a vredi pomenuti da je na utakmicu stigao u belom odelu.

Gledajući ostale košarkaše Lejkersa, Entoni Dejvis se istakao sa 27 poena. Rasel Vestbruk je ubacio 19 poena i imao je 11 skokova, dok je Kendrik Nan zabeležio 13.

Kao i šampion, tako je i vicešampion Boston slavio na svojoj premijeri protiv Filadelfije - uz sjajnu partiju Tejtuma i Brauna koji su ušli u istoriju NBA lige.

Video: Šta je to Lebron šapnuo Jokiću posle rasturanja Lejkersa, srpski centar se samo nasmejao

(Telegraf.rs)