Bostonov tandem ušao u istoriju na premijeri nove NBA sezone

Kakav start za Brauna i Tejtuma, raspoložen je bio i Harden s druge strane

  • 0

Košarkaši Boston Seltiksa uspešno su otvorili novu NBA sezonu, pošto su na domaćem terenu dobili Filadelfiju na premijeri rezultatom 126:117!

Najzaslužniji za trijumf prošlogodišnjeg finaliste bili su Džejlin Braun i Džejson Tejtum koji su Seventisikserima isporučili po 35 poena i tako su ušli u istoriju NBA lige.

Naime, Tejtum i Braun su tek treći tandem koji je na premijeri uspeo da ubaci po 35 poena, odnosno prvi još od 1969. kada su Vilt Čemberlen i Džeri Vest to uradili igrajući za Los Anđeles Lejkerse.

Neposredno pre početka meča Seltiksi su doali počast svojoj legendi Bilu raselu koji je 31. jula umro u 88. godini, dok će druga ceremonija biti održana 12. februara 2023. na Raselov rođendan.

Podsetimo i to da su Seltiksi u sezonu ušli sa novim trenerom, jer je Ume Idoka suspendovan na godinu dana zbog seks skandala. U pitanju je Džo Macula koji je bio asistent i nema iskustvo vođenja timova u NBA kao glavni trener.

Malkom Brogdon može da kaže da je uspešno debitovao za Boston, jer je meč završio sa 16 poena. Grent Vilijams je imao jedan manje (15), dok je Markus Smart sa 14 bio jedini još dvocifren.

S druge strane, Džejms Harden je odradio svoj posao i meč je završio sa 35 poena, osam skokova i sedam asistencija. Džole Embid je dodao 26 poena i 15 skokova, Tajris Maksi je imao 21, a Tobajas Haris 18 poena.

Video: Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš: Dejvis nije ubacio žeton, ali je završio na ringišpilu Stefa Karija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA