Žoc pobesneo na konferenciji zbog pitanja o Superligi: "Da li ćemo igrati? Nemam pojma i ne zanima me"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Interesantna konferencija posle utakmice sa SC Derbijem

Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana su veoma ubedljivom igrom i izdanjem došli do pobede protiv SC Derbija sa 112:83 pred svojim navijačima, i tako se plasirali u polufinale ABA lige. Trener crno-belih, Željko Obradović, posle utakmice je bio zadovoljan, ali je i pobesneo na konferenciji.

Naime, trenera Partizana je iz takta izbacilo jedno pitanje o Superligi Srbije, za koju se odavno priča da crno-beli neće učestvovati zbog zakasnele registracije igrača.

Željko Obradović je istakao da ne zna da li će igrati, niti da ga zanima Superliga.

- Nemam pojma. To nije čudan odgovor, to znači da ja nemam pojma o tome, i uopšte neću da se bavim time. To je za mene tema koja ne postoji, ja imam moj tim koji spremam za Olimpiju i imam ABA ligu, ja sam ceo život vama govorio da je sledeća utakmcia važna, posle toga me ne zanima. Kada dođe trenutak da se o tome razmišlja, ja ću imati neke informacije od kluba, nisam ja adresa o tome - istakao je Obradović i nastavio:

- Ja sam trener, moj posao je da dovedem igrače i da ih spremim za sledeću utakmicu, a ne za mesec ili dva. Jedino isključivo, bili smo favoriti, bili su i neki drugi protiv nas, pa smo ih izbacili i to je ceo život tako Bili su sad neki drugi favoriti na Fajnal foru. Lako je proglasiti nekog, ovo je košarka i svi se spremaju. Ova ekipa SC Derbija je imala skoro 20 i nešto dana da se priprema protiv ekipe koja je igrala pet utakmica, kakvi god da su igrači. Postoji razlika, oni su bili motivisani, dve su odigral idobro i to je plejof. Najbitnije jda prođeš u sledeću rundu, mi smo se kvalifikovali, prošli smo. Samo gledaš ono što je najbliža budućnost, sve ostalo me ne zanima. U tom smislu sam rekao ovako -

Na dodatno pitanje želi li Partizan da igra Superligu Obradović je kratko dodao.

- Vi pitate, ja ću isto odgovoriti. Ja se pripremam za ABA ligu, u mojoj glavi je samo ABA. Kad se završi ABA, to je trenutak kad se igra o KLS, kad se završi ABA imaćemo vremena da pričamo o KLS koliko god hoćete - zaključio je Obradović.

(Telegraf.rs)