Igor Rakočević bocnuo NBA igrače: "Deluzivni su, oni nisu šampioni sveta, ako bi igrali sa FIBA pravilima..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekadašnji srpski košarkaš je imao šta da kaže na ovu temu

Foto: Marko Jovanović

Nedavno se dosta velika prašina među sportistima podigla zbog izjave Noe Lajlsa u kojoj je na neki način "bocnuo" i NBA košarkaše, koji sebe nazivaju prvacima sveta. Ovaj sprinter je uspeo da osvoji zlatne medalje na 100 i 200 metara na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, ali, očigledno to niko nije vrednovao na pravi način.

Zbog toga je upravo Lajls i napravio komentar u kom pita - kako su to NBA šampiona prvaci sveta, kada taj "svet" nisu samo Sjedinjene Američke Države?

Dosta košarkaša se pobunilo u veoma kratkom roku, pogotovo iz NBA lige, dok je sada u odbranu atletičara stao i Igor Rakočević, bivši srpski košarkaš, koji je igrao i u NBA ligi, ali i Evroligi gde je imao neverovatne rezultate i čak je tri puta bio najbolji strelac ovog takmičenja.

- NBA timovi koji osvoje šampionat i nazivaju sebe "prvakom sveta", ništa su drugo do deluzivni. Nikoga niste pobedili van granica svoje zemlje, čak iako najbolji igrači sveta igraju upravo u NBA ligi. Verovatno da, NBA šampion bi pobedio svaki tim van NBA lige, ali samo uz NBA pravila... Međutim, FIBA pravila? Srećno s tim, šanse su 50-50 u najboljem slučaju - napisao je Igor Rakočević.

(Telegraf.rs)