Skandal u Humskoj: Velja Nevolja pretio igračima Zvezde iz svečane lože na 163. večitom derbiju

Vođa Grobara nije mogao da obuzda emocije tokom meča sa najvećim rivalom

Veljko Belivuk u crnoj jakni s kačketom (u sredini) u loži stadiona Partizana na 163. večitom derbiju; Foto: Telegraf

Večiti derbi gotovo uvek nosi tenzije, vređanja, prozivke, a to nije izostalo ni na 163. večitom derbiju, i to iz svečane lože stadiona u Humskoj. Osim delegacija Partizana i Zvezde, u loži je bilo i nekoliko navijača Partizana, a među njima i vođa Grobara, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja.

Njega su posebno ponele emocije, pa je sve ono što bi možda rekao dok je na južnoj tribini, govorio i u centralnoj loži, gde to nije prikladno ponašanje.

Posle meča su se pojavile informacije, koje je prvi objavio list Informer, a ubrzo još nekoliko beogradskih medija, da je Veljko Belivuk pretio igračima Zvezde nakon meča i da je posebno Seku Sanogu poručio "da će ga naći u gradu".

Da u loži nije bilo prijatno i da su mogle da se čuju uvrede i psovke, dokaz je i snimak iz lože posle penala za Zvezdu.

Takođe, Zvezdan Terzić je u izjavi posle meča istakao da je Partizan pokušao da uplaši delegaciju Zvezde "specijalnim gostom" u svečanoj loži, jasno aludirajuć i na Belivuka, koji je stajao iznad svih u centralnoj loži stadiona u Humskoj.

Video: Pogledajte penal za Zvezdu koji je izazvao haos na derbiju, a posebno nakon kraja meča

(S. R.)