Nadam se da državi dug neće biti veliki balast za ovakav Partizan: Crno-beli vaterpolisti skupili 400.000 dinara posle pobede za opstanak u Regionalnoj ligi (VIDEO)

Tatjana Rakas kaže da su navijači i poznate ličnosti do sada pomogle preživljavanju Partizana koji je protiv Solarisa pokazao pravo lice

Direktorka VK Partizan Tatjana Rakas kaže da se nada kako "državi neće biti toliki balast dug Partizana kakvog smo gledali protiv Solarisa" u revanšu baraža za opstanak u Regionalnoj vaterpolo ligi.

Crno-beli su u revanšu pobedili rivale iz Šibenika sa 13:9 i obezbedili mesto u najjačem regionalnom takmičenju i naredne sezone, a Rakas kaže da je verovala u to od početka.

- Naravno da sam verovala, ovo je pravi Partizan, ovo je pravo lice Partizana. Zahvaljujem se svim navijačima koji su nas podržali u ovom teško trenutku. Partizan je pobedio, to smo očekivali, a mogao je biti i ubedljiviji, to je očigledno - rekla je Rakas posle utakmice novinarima.

Na pitanje kakva je finansijska situacija, direktorka Partizana kaže da je situacija zahvaljujući navijačima i drugim donatorima bolja.

- Mnogo su nam navijačke grupe pomogle, dobili smo ozbiljna sredstva, oko 400 hiljada dinara smo prikupili i naravno imali smo da platimo sve troškove utakmica i to nam je bilo sporno.

Bili smo dovedeni u pitanje da ne možemo da isplatimo osnovne troškove utakmice. Međutim, naši navijači su izašli u susret, kao i uvek i kao što su prethodnih godinu dana.

Možda je to bilo manje aktuelno ali još od oktobra nam navijači, poznate ličnosti i firme pomažu i tako smo premostili ovaj težak period - objasnila je ona.

Foto: Telegraf.rs/B.Vinulović

Rakas je dodala i da je već bilo pregovora sa nekim javnim preduzećima i ustanovama jer se većina duga odnosi na entitete u vlasništvu države.

- Jesmo, imali smo načelne pregovore i treba da ih nastavimo. Naša finansijska situacija je zaista složena jer kao što sam govorila mnogo puta, 90 posto našeg duga se odnosi na javna preduzeća i Poresku upravu tako da imamo o čemu pričati i šta objasniti, ozbiljni su to novci, ali nadam se da državi to neće biti preveliki balast za ovakav Partizan ako nastavi da niže pobede i bude ovo što je večeras bio. Polako, idemo u Ligu šampiona - poručila je Rakas.

Da podsetimo, VK Partizan je dužan oko 3,3 miliona evra.

VIDEO - Vaterpolisti Partizana pevali su sa svojim navijačima na Banjici

(Telegraf.rs)