≫ 

Vaterpolisti Partizana razbili Hrvate za opstanak i "preživeli" dramu u Regionalnoj ligi! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su se provukli ove sezone!

  • 15

Vaterpolisti Partizana pobedili su ekipu Solarisa iz Šibenika u revanšu baraža za opstanak u Regionalnoj A1 ligi sa 13:9, nakon što je u prvom meču bilo 9:9.

Nekoliko stotina navijača crno-belih ispunilo je tribine banjičkog bazena i već od starta su dali vetar u leđa nekadašnjem velikanu evropskog vaterpola.

Lopta je dobro kružila u napadu crno-belih pa su Vicković, Branković i Radanović posle prvih osam minuta obezbedili 3:0 za domaće.

Solaris u drugoj četvrtini uspeva da se upiše na semafor pogotkom Ferdinanda Bušelića, ali su crno-beli dali tri, a Šibenčani su pronašli put do mreže kada je u njihovoj već bilo pet lopti.

Posebno je bio lep gol Petra Kasuma kada mu je Milan Bulajić, golman crno-belih bacio pas preko celog terena za egzekuciju.

Bušelić je još jednom pogodio gol u trećoj četvrtini, ali je Partizan sa četiri uzastopna pogotka u poslednju deonicu ušao sa 10:3.

Usledio je kraći pad koncentracije i dva jeftino primljena pogotka. Solaris je posle srećnog gola Mitrovića pokazao da se njegov napad razigrao u poslednjoj deonici, ali je već bilo kasno, pa je srpski šampion obezbedio i naredne sezone učešće u najjačem regionalnom vaterpolo takmičenju.

Partizan – Solaris 13:9 (3:0, 3:1, 6:5, 1:3)

Partizan: Bulajić, Mitrović 1, Kasum 2, Nešić 1, Radulović, Tomić 1, Smiljević 1, Andrejević 2, Vićković, Radanović 1, Radonjić 4, Gbadamasi, Vlahović, Branković. Trener: Stefan Ćirić

Solaris: Šparada, Malenica, Komadina, Štrkalj, Begović 1, Erak, Vlahović 3, Pelicarić, Bušelić 3, Bulat, Lipar 1 , Koprčina 1, Jukić, Kreković. Trener: Joško Kreković.

Bazen Banjica. Sudije: Đurašković i Matijašević. Gledalaca 1400.

Četvrta četvrtina:

Solaris postiže još jedan gol i nadigrava beogradski tim u poslednjoj deonici, ali ne i u dvomeču, pa Partizan sa 13:9 obezbeđuje opstanak u Regionalnoj ligi.

Raspucali su se i jedni i drugi. Posle novog gola Radonjića, crno-beli vode 13:8 na minut do kraja!

Begović je uzvratio posle gola Mitrovića i opet razmrdao napad gostiju - 11:6 za srpski tim.

Jeftino primljen gol Partizana, pa još jedan i Solaris je prišao na 10:5, ali ritam prekida Mitrović koji je uz malo sreće zatresao mrežu. Njegova lopta je na putu do gola zakačila jednog od igrača iz Šibenika u ruku i ušla u gol, Partizan vodi 11:5.

Treća četvrtina:

Foto: Telegraf.rs/B.Vinulović

Crno-beli nemilosrdni prema gostima, Andrejević daje gol za 10:3!

Odlična akcija za Radonjića i domaći vode 9:3! Iskorišćen je igrač više, a napad je sa levog krila ostao lagana realizacija i zicer za 22-godišnjeg vaterpolistu Partizana.

Bulajić za sada odlično brani na među stativama crno-belih, a njegovi saigrači daju još dva gola, pa Partizan vodi 8:3.

Solaris smanjuje zaostatak, strelac još jednom Bušelić sa desnog krila u ugao gola Partizana za 6:2 u korist domaćih vaterpolista!

Druga četvrtina:

Foto: Telegraf.rs/B.Vinulović

Solaris se upisao na semafor, ali su igrači Partizana još jednom dali tri gola! Prvo je Tomić pogodio za 4:0, za "petardu" se pobrinuo Kasum nakon što mu je golman bacio asistenciju preko celog terena.

Bušelić je smanjio prednost Partizana na 5:1, da bi Ranđelović vratio pet golova prednosti pogotkom u smiraj prvih 16 minuta igre.

Prva četvrtina:

Foto: Telegraf.rs/B.Vinulović

Partizan vodi 3:0 posle prve četvrtine. Golove za crno-bele postigli su Vicković, Branković i Radanović. Partizanova igra je tečna u napadu i za sada nije bilo peteraca za domaćine. Na bazenu na Banjici tribine su popunjene navijačima crno-belih.

VIDEO - Grobari vatrenom podrškom daju vetar u leđa vaterpolistima Partizana

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    29. mart 2019 | 21:29

    A kako ste vi zeleli da ispadnemo...NA vasu ZALOST, OPSTAJEMO, UPRKOS VASIM ZELJAMA DA SE UGASIMO. PARTIZAN JE NAJVECI U EVROPI!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏊🏊🏊

    29. mart 2019 | 20:50

    Велики успех, опстанак у лиги. Све више и више напредују...

  • Direktor R

    29. mart 2019 | 22:39

    Veliki klub i ziva legenda! Urnisu ga s vise strana Kurta i Murta (mogu samo da vredjam, pa necu dalje) al' ne moze mu niko nista! Kao Feniks, iz pepela se dize i opstaje.A, ako Bog da, ponovo ce proizvoditi ponos nacije, osvajati medalje i kidati zivce svim svet... pacerima! Je l'to svima jasno, bre? Ako nije, bice!Ajd' uzdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA