Španija gubi od Portugalije, a ovo je razlog zbog čega će se to desiti!

Kako stvari stoje, računica je jasna i ni malo ne odgovara Furiji

Derbi meč današnjeg dana na Svetskom prvenstvu igraju Portugalija i Španija u okviru grupe B od 20 sati, a kako stvari stoje, barem za sada veće šanse daju se selekciji za koju nastupa Kristijano Ronaldo.. 

>>>Drama na treningu Belgije: De Brujne brutalno uklizao i za malo polomio nogu Januzaju! (VIDEO)

Mnogi se ne bi baš i kladili na Špance posle smene, sada već bivšeg, selektora Lopetegija koji je potpisao za Real Madrid. Ali, to nije glavni razlog umanjenih šansi Furije već je reč o preciznoj računici.

Žreb je odredio da je formalni domaćin večerašnjeg duela Portugal, što znači da će Ramos i drugovi morati da obuku rezervnu garnituru dresova u beloj boji. Istorija nas uči da baš u njima Špancima i ne ide dobro.

Španija je na svetskim i evropskim prvenstvima izgubila poslednjih šest utakmica u kojima je nosila svoju rezervnu garnituru. Crni niz počeo je u četvrtfinalu Mundijala 1994. godine od Italije (1:2), zatim se nastavio u grupnoj fazi u Francuskoj 1998. od Nigerije (2:3).

Potom usledio je poraz od Portugalije u grupnoj fazi na Euru 2004. (0:1), pa blamaža od Holandije pre četiri godine u Brazilu, kao i poraz 1:2 od Hrvatske u Francuskoj pre dve godine, kao i ispadanje od Italije u osmini finala istog turnira (0:2).

Priliku da "razbiju maler" Španci imaju večeras, a da li će Ronaldo sa svojom ekipom to i dozvoliti ostaje da se vidi.

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Španije u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)