Nemci bili na ivici ispadanja sa Mundijala, iščupali su pobedu u 95. minutu sa igračem manje! (VIDEO)

Meč u Sočiju bio je biti ili ne biti za četu Joakima Leva

Aktuleni šampioni sveta u fudbalu, reprezentacija Nemačke, uspeli su da pobede Švedsku golom u 95. minutu za 2:1!

Panceri su sa imperativom pobede ušli u meč protiv Šveđana, jer im nerešen rezultat nije donosio plasman u dalji tok takmičenja, s obzirom na pobedu Meksika nad Južnom Korejom od 2:1.

>>>Meksiko posle Nemaca još jednom izdominirao, Mažić potvrdio kandidaturu za finale Mundijala!

Sa druge strane, Šveđani su ušli samouvereno u ovaj meč nakon pobede nad borbenim Korejcima od 1:0 u prvom kolu.

Šveđani su čak vodili, Nemci su se jedva izborili za izjednačenje i dugo napadali, ali su u 82. minutu ostali bez Boatenga, koji je dobio drugi žuti karton!

Ipak, Kros je u finišu prelomio evrogolom posle prekida, pa sada Meksiko ima 6 bodova, Nemačka i Švedska po 3, Koreja je na nuli! U poslednjem kolu, Nemačka igra sa Korejom.

Da Nemci nisu iščupali ovaj trijumf, situacija bi bila previše bolna za njih u završnom kolu - Meksiko bi imao šest bodova, Švedska četiri, pa bi njihov međusobni remi značio definitivnu eliminaciju sa turnira na kom brane tron.

NEMAČKA - ŠVEDSKA 2:1

(Rojs 48, Kros 95- Toivonen 32)

Nemačka: Nojer, Hektor (od 87. Hektor), Draksler (od 46. Gomez), Kros, Verner, Rojs, Miler, Ridiger, Boateng, Kimih , Rudi (od 31. Gindogan)

Švedska: Olsen, Lustig, Lindelof, Grankvist, Augustinson, Larson, Ekdal, Berg, Forsberg, Klason (od 74. Durmaz), Toivonen (od 78. Gideti)

TOK MEČA

Još tokom priprema je bilo jasno da igra u Nemačkoj ne štima baš najbolje, nema više one mašinerije od pre četiri godine, što je potpuno ogolila ekipa Meksika sa 1:0 na startu Mundijala.

Nešto slično viđđeno je u prvom poluvremenu nove utakmice, pošto su Šveđani prepisali latinoamerički recept.

Čekali su kontre i aktiviranje Berga i Toivonena, a prvi spomenuti je mogao da matira Nojera već u 10. minutu, kada je bio neodlučan.

U situaciji 1 na 1 sa Nemcima ne sme previše da se okleva, Berg je to učinio i Boateng ga je čišćenjem kaznio, ali ova opomena kao da nije bila dovoljna Nemačkoj.

Nova nevolja bila je povreda Rudija, koji je krvario nakon duela sa Toivonenom, koji je postao junak Švedske sredinom poluvremena.

Presečen je jedan pas Nemaca ka sredini terena i akcija je bila munjevita, napadač je samo lobovao Nojera u srcu šesnaesterca, što je pokrenulo erupciju oduševljenja kod Skandinavaca.

Imali su šanse još Gindogan i Rojs u jednoj akciji, ali je Olsen odbranio oba puta, što je dodatno ubrizgalo samopouzdanje ekipi.

Pred kraj poluvremena, malo je falilo da Berg matira Nojera, Nemac je ipak vrhovima prstiju odbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme počelo je silovito u nemačkom timu, pa se stihijski napad po levoj strani završio golom Rojsa.

Kao da je 88. a ne 48. minut, krenuli su Nemci na centar kako bi što pre nastavili jurnjavu, što je dovoljno govorilo o njihovoj nervozi.

Švedska je potom na momente delovala poljuljano, iako svi znamo da se radi o timu koji je u baražu izbacio Italijane i ispisao istoriju.

Znali su to i Nemci, pa su bili prilično naelektrisani i to je kulminiralo serijom promašaja uz drugi žuti karton Boatengu u 82. minutu.

To je malo ohrabrilo Šveđane, u dva navrata su napali ozbiljnije, dok je na drugoj strani viđena prava adrenalinska groznica u poslednjih 10 minuta.

Olsen je skinuo zicer Gomezu, stativa je zaustavila Branta, ali je u završnici Kros zatresao mrežu!

Iskosa sa leve strane, posle slobodnog udarca, Rojs mu je samo odložio loptu za efektan pogodak!

Predstavljamo reprezentaciju Nemačke u samo 2 minuta!

Predstavljamo reprezentaciju Švedske u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)