Đoković razbio Portugalca za četvrtfinale US Opena! (FOTO) (VIDEO)

Svi su očekivali teniski klasik u narednom kolu, ali će Novakov rival biti Džon Milman, koji je šokirao Rodžera Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena pošto je savladao Portugalca, Žoaa Souzu u 4. kolu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3), posle dva sata odličnog tenisa. Naredni rival Novaka je 55. teniser sveta Australijanac Džon Milman, koji je šokirao Rodžera Federera.

Pre ovog duela, Novak se sa Portugalcem sastajao u četiri navrata i svaki put je naš teniser izlazio kao pobednik. Zanimljivo je da im je ovo bio četvrti od pet duela koji imaju na Gren slem turnirima, a drugi na US Openu.

>>> Srbija bez Ðokovića na Indiju, Krajinović i Đere predvode tim

Kada je reč o ovom meču, Novak je odlično startovao, i sa dva brejka lako priveo prvi set kraju za 6:3. Međutim, na momenat je delovalo da je ponovo povređen jer je tražio medicinsku pomoć. Ipak, ispostavilo se da je sa sve u redu. Fizioteraput je masažom pomogao najboljem srpskom teniseru i on je nastavio sa igrom.

Odmah na početku drugog seta, već u trećem gemu, Novak je dozvolio Souzi da napravi brejk, na koji je Srbin ekspresno odgovorio već u sledećem gemu koji je u nastavku i potvrdio osvajanjem poena na svoj servis.

Do samog kraja, delovalo je da će set biti mnogo neizvesniji, ali je pri rezultatu 5:4 za Đokovića, Portugalac napravio nekoliko grešaka, pa je najbolji srpski teniser iskoristio svoju šansu i drugim brejkom overio set.

Treći set uneo je zabrinutos među Novakove navijače jer je Nole po drugi put morao da traži medicinsku pomoć, pa je sa ekipom izašao van terena. Pri rezultatu 2:1, nastupila je petominutna pauza posle koje je meč nastavljen. Posle ukazivanja pomoći, Srbin nije pokazivao tragove povrede ili bolova, pa je meč ušao u mirniji tok u kojem su igrači uzimali poene na svoj servis.

Ipak, pri rezultatu 4:3, Novak je sa tri povezane bekhend paralele uspeo da povede 40:0 i onda osvoji poen na Souzin servis, a potom ga i overi za maksimalnih 3:0.

VIDEO: Ovako je Novak preko Federera ušao u istoriju

(Telegraf.rs)