≫ 

Šok na US Openu! Federer ispao od Milmana, ništa od derbija sa Novakom!

Švajcarac ispšao u Njujorku od 55. tenisera sveta

  • 35

Švajcarac Rodžer Federer poražen je od Australijanca Džona Milmana u 4. kolu US Opena sa 3:1 (3:6, 7:5, 7:6(9), 7:3(3)) posle tri sata i 38 minuta velike borbe.

Milman je šokirao teniski svet i načinio jedno od najvećih iznenađenja sezone, a na taj način je i zakazao duel protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu, iako su svi očekivali klasik između Novaka i Federera.

Sve je dobro počelo za drugog tenisera sveta, koji je poveo sa 6:3 u prvom setu, posle nešto više od pola sata igre. Federer je zatim i u drugom napravio brejk i servirao za set, i nema osobe na Artur Eš stadionu koja je tada pomislila da je bilo kakav epilog, osim pobede Federera moguć na ovom meču.

Milman je verovatno bio jedini koji je verovao u preokret. Napravio je brejk kada je Federer servirao za vođstvo od 2:0, a zatim još jedan i došao je do izjednačenja.

Federer u neverici šta mu je uradio Milman; Foto: AP/Tanjug

U trećem setu je viđena velika borba bez brejka i sve je završeno u tajbrejku, gde je Milman došao do seta. Federer je prvi napravio mini-brejk, ali je zatim Milman vezao dva, a onda je Švajcarac ponovo uzvratio i izjednačio. Nakon toga viđena je nova meč lopta za Federera, ali je Australijanac spasio, da bi potom oduzeo servis Federeru i u narednom poenu na svoj servis iskoristio set loptu za vođstvo od 2:1.

Džon Milman slavi pobedu nad Federerom; Foto: AP/Tanjug

Mnogi su verovali da će se Federer vratiti, kada je u četvrtom setu napravio brejk i poveo sa 4:2, ali Milman je odmah uzvratio ribrejkom. Potom do tajbrejka nije bilo brejkova, a onda je u tajbrejku Milman dva puta uzastopno oduzeo Federeru servis i došao do 6:1 i pet meč lopti. Treću je iskoristio i došao do najveće pobede u karijeri.

Federer čestita Milmanu na pobedi; Foto: AP/Tanjug

Tačno 10 puta igrali su do sada, sedam pobeda ostvario je Rafa Nadal. Kec je zato vredan kvote 1,25. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nadal – Tim.

Dužna je Karolina Pliškova Sereni Vilijams, baš ju je ona izbacila u polufinalu US Opena iz 2016. Uprkos tome – i godinama – Serena je i dalje favorit sa kvotom 1,33 na keca. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Vilijams – Pliškova.

VIDEO: Ovako je Novak preko Federera ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. septembar 2018 | 08:11

    Kad god ga Novak odere, njemu treba bar tri turnira da se povrati!

  • R line

    4. septembar 2018 | 08:08

    Vreme je da deda okači reket o klin 😂😂😂

  • kevex

    4. septembar 2018 | 07:50

    Ma strah cini svoje , izgubio da bi izbjegao poraz od nolte haha ..mala sala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA