Košmaran start Srba u Melburnu: Ispali Tipsa, Lajović i Kecmanović - zajedno osvojili samo jedan set!

Donekle raduje povratak Tipse, Duci Lajović razočarao protiv Kuevasa

Prva tri meča za srpske takmičare na Australijan openu i sve tri poraza - Janko Tipsarević, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović završili su svoje učešće u Melburnu!

Zajedno su osvojili samo jedan set, a učinio je to Tipsarević koji je i te kako namučio Grigora Dimitrova. Osvojio je prvi set rezultatom 6:4, da bi Bugarin u nastavku došao do preokreta - 6:3, 6:1, 6:4.

Tipsarević sa na teren vratio posle godinu dana pauze zbog povrede. Podsetimo, pozivnicu je dobio zbog starih zasluga, ali je bilo evidentno da fizički nije potpuno spreman.

- Kad izgubim meč nisam nikada srećan i zadovoljan, postoji ta uteha da zaista nisam igrao godinu i po dana, da čak ni te pripreme koje sam odradio nisu bile sto odsto zato što injekcije koje sam primio bile su kasno. I ovo je bilo na žiletu, da li uopšte igrati na Australijan Openu. Grigor je bio bolji od mene, nema priče o tome - rekao je Tipsarević posle meča.

Foto: AP/Tanjug

Kecmanović je igrao protiv Fernanda Verdaska i poražen je sa 3:0 - 7:6 (5), 6:3, 6:3, mada je ostavio dobar utisak.

Pogotovo u prvom setu, gde je u taj-brejku vodio sa 2:0. Međutim, gubitak tog prvog seta kao da se odrazio i na nastavak igre.

U drugom setu je uspeo jednom da oduzme servis Verdasku, ali ga je čak tri puta izgubio, dok je Španac u trećem brejknuo Kecmanovića za 5:3 i potom odservirao u drugo kolo.

Lajović slab na otvaranju AO foto: Tanjug/Ap

Dušan Lajović je poprilično razočarao protiv Urugvajca Pabla Kuevasa - 6:4, 7:5, 6:1.

Već na početku meča izgubio je svoj servi, uspeo je da se vrati u jednom trenutku, ali je opet u devetom gemu brejknut.

U drugom je viđena skoro identičan situacija, dok je Lajović potpuno podbacio u trećem setu.

Viktor Troicki je slavio posle maratona i otišao u drugo kolo, dok će Novak Đoković, Laslo Đere i Filip Krajinović na teren u utorak.

VIDEO: Federer i Đoković o Mareju i njegovom povlačenju iz tenisa

(Telegraf.rs)