≫ 

Troicki ponovo igrao maraton i preokrenuo u 1. kolu Australijan opena!

Srbin sa 3:2 savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu

  • 0

Viktor Troicki ne može bez drame na Australijan openu! Kao i prethodne sezone, srpski teniser je i ove 2019. godine morao da igra pet setova u 1. kolu gren slema u Melburnu!

Za razliku od prethodnog puta, kada je do prokreta stigao posle 0:2, Troicki je protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene gubio sa 2:1. Međutim, slavio je sa 3:2! Po setovima - 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4.

Srbin je fenomenalno otvorio meč i poveo sa 5:0. Servis ga je poprilično služio, dok se Španac mučio u tom segmentu. Toliko da ga je dva puta izgubio. Međutim, drugi set je bio sušta suprotnost. Troicki se mučio i osvojio je samo jedan poen, onaj u 4. gemu.

Foto: Tanjug/Ap

Karbaljes Baena je i na početku trećeg seta uzeo brejk, vrlo brzo poveo sa 4:1 i set priveo kraju. U tom trenutku se činilo da se Troickom nešto baš i ne igra tenis, ali je očigledno ponovo proradio njegov inat.

Napravio je brejk na početku 4. seta, imao i 4:o, a Špancu je ponovo dozvolio samo jedan gem.

Peti gem petog seta doneo je ključan trenutak na meču. Troicki je dobio dve brejk lopte, drugu je iskoristio i poveo sa 3:2. Zatim je i potvrdio brejk (4:2), ali se i namučio za 5:3 jer je rivalu dozvolio da od 40:0 dođe do izjednačenja (40:40).

Španac je potom smanjio na 5:4, ali je Troicki odservirao u drugo kolo AO.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA