Na Zapadu sad vade snimak od pre 4 godine kako je Novak zamalo reketom pogodio sudiju u glavu

Mnogi novinari koji nisu naklonjeni Đokoviću sada kopaju po arhivama u želji da dodatno napakoste najboljem teniseru sveta

Printskrin: Youtube

Novak Đokvović je tema dana od diskvalifikacije sa US Opena, nakon što je pogodio linijskog sudiju u glavu lopticom po završetku gema. Iako Novak nije imao nameru, odmah se izvinio, pravila su rigorozna u ovakvim situacijama i organizatori su nakon što je sudija odvedena van terena Novaku saopštili da je diskvalifikovan.

Ipak, i ovo pravilo se različito primenjuje, pa je tako bilo primera kada je Federer udario dečaka pored mreže u dva navrata tokom mečeva, ali tada nije ni opomenut. Takođe je slična situacija bila i sa Alijažom Bedeneom ove godine na Sinsinati Mastersu i sa Bautistom Agutom 2018. u Monte Karlu.

Ipak, tada nije bilo takvih teatralnih reakcija, kao u slučaju sudije Laure Klark koju je pogodio Novak.

Mnogi američki mediji odmah su se obrušili na Novaka nakon što je diskvalifikovan. Počeli su mnogi da kopaju po arhivama, a prednjačio je Ben Rotenberg, novinar koji piše za Njujork Tajms, koji je iskopao snimak kada je Đoković 2016. godine na Rolan Garosu umalo izbegao diskvalifikaciju i njegov nastup na konferenciji posle toga.

Naime, Đoković je želeo da udari reketom o šljaku posle jednog lošeg poena u polufinalu protiv Tomaša Berdiha, ali mu je reket iskliznuo iz ruke, poleteo iza njega i prošao tik pored glave sudije, koji je imao dobar refleks i izbegao je udarac.

Da nije, Novak bi i tada sigurno bio diskvalifikovan, a upravo je te godine Đoković osvojio i svoj prvi i do sada jedini Rolan Garos trofej u karijeri.

Uz ovo podsećanje na Novakovo slučajno bacanje reketa u pravcu sudije, novinari sa Zapada, u kojima prednjači Rotenberg, potenciraju i Novakov nastup na jednoj konferenciji za novinare posle meča na završnom Mastersu u Londonu, kada je Novak imao odbojan stav prema pitanjima o tome da rizikuje diskvalifikaciju bacanjem loptica u publiku nakon poena.

Pogledajte i kako je izgledala ta rasprava:

Video: Usijani bes i teorije zavere: Gnevne reakcije Beograđana na diskvalifikaciju Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)