≫ 

Za Federera i Đokovića ne važe ista pravila: Evo šta se desi kad Rodžer pogodi skupljača loptica!

Švajcarac nije čak ni opomenut za ovaj incident

  • 71
Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: AP/Tanjug/swissgenius

Teniski svet je i dalje u šoku posle skandalozne odluke US Opena da diskvalifikuje Novaka Đokovića nakon što je tokom meča sa Pablom Karenjom Bustom slučajno pogodio lopticom liniskog sudiju. Pravila u tim situacijama očigledno mogu proizvoljno da se primenjuju, a odluka US opena bila je najdrastičnija moguća - diskvalifikacija.

Imali smo primer već u Njujorku pre desetak dana, kada je slovenački teniser Alijaž Bedene samo opomenut nakon što je pogodio kamermana lopticom. Kamermani i skupljači loptica su u istom rangu kao i sudije kada je u pitanju pogađanje lopticama, ali je Bedene imao sreću da je pogodio normalnog čoveka, koji nije pravio dramu i prihvatio je da je slučajno pogođen.

Sličnu situaciju imao je pre nekoliko godina i Rodžer Federer na Australijan openu, kada je pogodio skupljača loptica u glavu. Ipak, on tada nije ni opomenut, a kamo li nešto više!

Diskvalifikacija nije ni razmatrana, dok je kod Novaka bila potpuno drugačija situacija.

Iako Novak nije lopticu udario punom snagom, već je želeo da je vrati skupljačima koji stoje iza terena, slučajno je, bez gledanja, pogodio u glavu sudiju, koja je zatim imala svoj "oskarovski šou". Odlumila je maltene srčani udar i gušenje i napravila dramu da je morala da interveniše lekarska ekipa.

Nakon toga, organizatori turnira su posle rasprave od 10 minuta odlučili da diskvalifikuju Novaka.

Prisetite se sada kako je izgledalo kada je Federer pogodio dete pored terena, a ne ženu od 50+ godina i kako se nakon toga samo nasmejao i nastavio da igra, bez ikakvog upozorenja.

Pravila, očigledno, nisu ista za sve!

Video: Tramp i Vučić pričali o Novaku u Beloj kući dva dana pre diskvalifikacije Đokovića

 Posle dugo vremena u tim Azura se vraća Đorđo Kjelini, ali u Holandiji Italija nije favorit, jer se kec plaća kvotom 2,40. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Holandija – Italija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.🇷🇸

    7. septembar 2020 | 12:14

    Noleta mogu samo da gledaju u auspuh, a Nole njih u retrovizoru !!! A ova babuskera nek joj unuče navija za zvezdu !!!

  • Toma

    7. septembar 2020 | 09:46

    US Open je katastrofalno pogrešio u odluci da Novaka Djokovica suspenduje?! To isto nije uradio kada je u pitanju Federer?! Tim pre sto je se odmah Djokovic izvinio i sto je videlo se ocigledno da nije bilo namerno!!! Drugo, ako se desilo, zasto organizator nije obezbedio vizire za lice?! Ako mogu lekari da nose vizire i po deset sati zbog Korone, zasto i sudije nekoliko sati?!Bili bi zasticeni sto posto?! Zatim, vidi se da je ta sudija bila stara baka, gde su mladi?! I TRECE, Djokovic je kaznjen samo sto je Srbin?! DOSTOJANSTVENO ce to Novak pretrpeti, ali on ce i dalje biti planetarni?! Ovo sve ide na dusu organizatoru koji je pao na ispitu i to sramno?!

  • Dusan

    7. septembar 2020 | 12:05

    Pa da li je realno da poredite ovo i ono sinoc??? Covek je pogresio,usarila loptica sudiju i kraj price,pravila su jasna i moraju da se postuju,zelum my sad da ih pobedjuje sve bar narednih 5 godina. To sto mi Srbi uvek hocemo nesto na foru i da izbefavamo pravila i zakon to je vec druga stvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA