Čuveni teniski stručnjak sumnja da Novak folira: "Ne bi mogao tako da se kreće i udara lopticu"

Trener Serene Vilijams pridružio se onima koji su skeptični kada je u pitanju ozbiljnost povrede najboljeg tenisera sveta

Foto: Tanjug/AP, Eurosport

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, pridružio se grupi teniskih stručnjaka i igrača, koji sumnjaju u ozbiljnost povrede Novaka Đokovića.

Muratoglu je rekao da je Novak protiv Raonića izgledao dobro na terenu i da je lepo videti ga da se tako dobro nosi s povredom.

- Sjajna borba Novaka protiv vrlo dobrog Raonića. Sjajno je videti da se tako dobro nosi s povredom. Želimo da ovaj kraj turnira bude toliko obećavajući kao što izgleda trenuto uz okršaj šampiona i budućih šampiona - rekao je Muratoglu, a zatim se detaljnije osvrnuo na samu povredu Đokovića i iskazao sumnju da je u pitanju kidanje mišića, kako je u prvi navrat rekao Đoković posle pobede nad Fricom.

- Ne kažem da nije povređen, verovatno ima nešto, ali to ne liči na kidanje mišića, inače ne bi mogao da se kreće i udara tako.

Takođe, dao je i interesantnu izjavu da pojedini igrači vole da imaju malo bolova, jer tako smanjuju pritisak.

- Mnogi igrači vole da imaju malo bolova, jer to smanjuje pritisak. A sada govorimo o šampionima. A šampioni nikada ne izbegavaju pritisak. Oni to prihvataju, prihvataju i nauče da se nose sa tim - istakao je Muratoglu.

Podsetimo, Muratoglu nije jedini koji je iskazao sumnju u ozbiljnost Novakove povrede, pre toga su skeptične komentare uputili Tejlor Fric, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Nik Kirjos, Tanasis Kokinakis, Tod Vudbridž, a i mnogi novinari koji su čitavu konferenciju posle meča sa Raonićem potrošili na pitanja o povredi i detaljima oporavka.

Đoković je posle toga, u razgovoru sa srpskim novinarima rekao da je svestan licemerja zapadnih medija u poređenju sa situacijom kada je prošle godine Federer povređen pobedio Tenisa Sandgrena, ali je istakao da ga to ne može slomiti.

Podsetimo, Novak Đoković u četvrtfinalu Australijan opena igra protiv Aleksandera Zvereva u utorak poslednji meč u noćnom programu Rod Lejver arene, što neće biti pre 10.30 po vremenu u Srbiji.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)