≫ 

Novak "otvorio dušu" zbog licemerja zapadnih medija kad se povredio Federer: "Nikad me neće slomiti"

Đoković smatra da je jasno da postoji agenda protiv njega, ali da se pomirio s tim, kao i da je uvek spreman da se izvini ako pogreši, ali i da svima odgovori na svako pitanje

  • 28
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je imao neverovatnu konferenciju za medije, jer je gotovo 15 minuta razgovarao sa medijima, koje je jedino interesovalo pitanje o povredi i oporavku. Tek kada je završena zvanična konferencija za medije na engleskom, Novak je dobio nešto drugačije pitanje, i tek tada se iskreno "otvorio", jer je dobio pitanja od strane srpskih novinara.

Pitanje koje je "otvorilo" Novaka jeste ono kako su drugačije bile reakcije kada je prošle godine upravo na Australijan openu Rodžer Federer, takođe povređen savladao Tenisa Sandgrena. Federer je tada proglašavan herojem, dok je situacija potpuno drugačija sada kada je Novak u pitanju, jer se javljaju mnogi teniseri koji sumnjaju u njegovu povredu, od samog Frica sa kojim je igrao, do najvećih konkurenata koji su ostali u žrebu - Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa, a da o najvećem hejteru Niku Kirjosu i njegovom najboljem prijatelju Tanasisu Kokinakisu tek ne govorimo.

- To je kao Pandorina kutija. Ako sada krenemo da govorimo o tome, nećemo stati večeras. Verovatno je tu milion različitih razloga. Iskreno, pomirio sam se sa time. Ne mogu da kažem da me ne dotiče – naravno da me nepravda ili nekorektan odnos nekog medija dotakne, čovek sam od krvi i mesa, imam emocije i naravno da mi ne prija, voleo bih da imam lep odnos sa njima, ali očigledno je da to nije uvek moguće. Trudim se da se fokusiram na pozitivne stvari, na pozitivne članke i tekstove - rekao je Novak Đoković, a prenosi Sport klub.

- Ja mogu da utičem jedino na ono što ja radim, ne na ono što drugi pišu o meni, kako me osuđuju ili kritikuju, to je već na njima i ja ne mogu na to da utičem. Više od 15 godina sam na Turu i svako ko prati tenis zna moju evoluciju kao osobe i kao igrača. Nikada nisam imao problem da kažem ono što mi je na umu i to se nije svidelo i ne sviđa se verovatno nekim ljudima. Pričam stvari koje možda ne odgovaraju nekom establišmentu, monopolu – u vezi s politikom u tenisu na primer. U suštini, zameram se ljudima i onda se takve stvari dešavaju.

Federer, Novak Djokovic Federer je prošle godine proglašavan herojem posle pobede kada je bio povređen; Foto: Tanjug/AP

- Niko iz medija ne može u tom kontekstu da mi slomi duh jer moja veza sa mojim duhom i mojom svesnošću dublja je od bilo kakve vesti koja se piše i od bilo kakve javne kritike. Znam ko sam, gde sam, šta sam, kuda idem i gde sam bio, sve to sa ponosom ističem. Umem da se zahvalim, umem da se izvinim kada pogrešim, ali da, moje greške se možda manje praštaju u javnosti u odnosu na neke druge tenisere i sportiste - istakao je Novak.

Đoković smatra da je utisak kao da nekad postoji agenda protiv njega, ali da je on uvek otvoren i da je spreman svima da odgovori na postavljena pitanja.

- Ne želim sada da sedim ovde i da kukam kako možda imam nekorektan tretman od strane javnosti, apsolutno ne. Onaj ko želi da me podrži i razume, on će to i uraditi. Onaj ko želi da me kritikuje i ima neku agendu u tom kontekstu, nastaviće to da radi. Mislim da ste dovoljno u teniskom svetu da znate koji su to ljudi koji imaju tu agendu već godinama, ali to je OK, nemam problem da s bilo kime razgovaram i da bilo kome odgovorim na pitanje - kaže Đoković i u dahu nastavlja:

- Naravno da boli kada dođe kritika bez argumentovane pozadine i kada si drugačije tretiran, ali to je put koji sam ja odabrao. Kao što sam rekao, zameram se verovatno društvu koje želi da zadrži status kvo u kojem oni mogu da uživaju korist od toga na razne načine, a ja ne želim to da dozvolim. To je to, to je začarani krug - zaključio je Novak.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. februar 2021 | 22:51

    Uvek kazes u sebi MIR U MENI ,MIR OKO MENE ,I TEBI GOSPODE BOZE ISUSE HRISTE PRIPADA CARSTVO SLAVA I MOC,Neboj se onda ,to su dve jake molitve koje ce ti uvek pomoci kad zatreba ,Ziveo i idemo u nove pobede

  • Bole

    14. februar 2021 | 23:20

    Jaci si od svih od svih koji ti zavide na tvojim uspesima. Jadni su oni. Sam si prtiv zspadnih medija godinam i opet si PRVI na svetu godinama. Samo nastavi tako zdrav i ziv nam ti bio dovoljno ti je sto te voli tvoja familija i cela Srbija. Pusti ih neka crkavaju. Ziiivveeoo ti nama SAMPIIIIONEEEEEE.

  • Dragoslav

    14. februar 2021 | 22:49

    Gospodin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA