Strava i užas: U hotelu u koji su smestili Novaka ljudi se žalili na hranu punu crva!

Đoković je u karantinskom hotelu vlade u kojem se smeštaju migranti

Australija nastavlja da ponižava najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i prema njemu se ponaša kao da je kriminalac i građanin drugog reda, a ne najuspešniji teniser u istoriji i najveći šampion Australijan opena svih vremena.

Posle mučenja koje je trajalo gotovo čitavu noć na aerodromu u Melburnu, gde je bio zatočen zbog navodno nekompletne vize, Đoković je prebačen u karantinski hotel, gde će biti bar do ponedeljka, kada će definitivno biti doneta odluka suda na žalbu koju je Novak uputio preko svojih advokata.

A taj karantinski hotel je tek posebna priča. Australijski mediji napravili su veliku priču o Park hotelu u Čarlstonu, gde su pored Đokovića zatočeni i migranti. Mnogi od njih mesecima, pa čak i godinama, što se može zaključiti i na osnovu jezivih grafita koji se vide na fasadi, gde je jedna od poruka "ovde besplatno muče ljude".

Agencija Rojters pozabavila se istorijom ovog hotela u predgrađu Melburna. On je od decembra 2020. godine pod upravom vlade, koja tu drži zatvorenike od kojih su mnogi držani tu godinama dok su tražili vize za boravak u Australiji. Navodi se da ih je trenutno tu više od 20, a neke od njih mogli smo da vidimo i na slikama fotoreportera kako vire sa svojih prozora.

Na sajtu hotela se navodi da je u pitanju "luksuzni hotel sa 4,5 zvvezdica, na odličnoj lokaciji i sa 107 klimatizovanih soba".

Međutim, činjenice govore drugačije. U decembru je u hotelu izbio požar, što je dovelo do lakših povreda pojedinaca koji su tu smešteni, a uzrok nije utvrđen. Ubrzo potom, pritvorenici su se požalili i na hranu u hotelu, navodeći da je puna crva i buđi, što su objavili i australijski mediji.

Ispred ovog hotela danima protestuju i aktivisti za ljudska prava, koji su u danas tu, a trenutno su izmešani sa navijačima Novaka Đokovića, koji su došli ispred hotela da mu pruže podršku u najtežim trenucima.

Pogledajte i kako izgledaju scene ispred hotela u kojem je zaključan Đoković:

Video: Ori se harmonika i vijore srpske zastave ulicama Australije u znak podrške za Novaka

(Telegraf.rs)