Novak oduševio izjavom o Ivaniševiću: On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, bili smo ista zemlja (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji teniser sveta još jednom se pokazao kao pravi ambasador pomirenja među narodima

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sjajno je započeo odbranu titule na Vimbldonu, pošto je u 1. kolu savladao Filipa Kolšrajbera posle pet setova.

Novak je ponovio koliko je srećan što se vratio na Vimbldon, koji je za njega sveto mesto, koje ima posebno mesto u njegovom srcu.

- Ovo je sveti teren u našem sportu i imam posebno mesto u mom srcu i karijeri. Kada sam bio mali najviše sam želeo da igram na vimldbonu i zaista sam imao mnogo uspeha ovde, sjajan je osećaj vratiti se na ovaj teren.

- Kolšrajber ima mnogo iskustva, pobedio me je početkom ove godine, opasan je na svim podlogama, zna kako se igra ovde, na travi je posebno nezgodan, ima dobar slajs... Jesam pobedio u tri seta, a li u svakom je bio blizu - rekao je Novak.

Foto: Tanjug/AP

Novinare je interesovalo otkud odluka da priključi Gorana Ivaniševića u svoj tim, a Novak je još jednom pokazao da je pravi ambasador pomirenja između Hrvata i Srba.

- On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, kada sam bio mali gledao sam Gorana, svi smo navijali za nejga u regionu, on je dobio ovde 2001. godine, bio sam deo njegove pripreme tada, proveo sam vreme u Nemačkoj kod njega na treninzima Nikole Pilića, smatram da sam imao mnogo uticaja na njegovu titulu te godine. Za sada bićemo zajedno u prvoj nedelji, videćemo za dalje, sjajno je imati takvog šampiona u svom boksu, nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti - poručio je Đoković.

Podsetimo, Ivanišević je svojevremeno imao zapaljive izjave o Srbima tokom rata devedesetih, ali je ubrzo svojim kasnijim potezima pokazao da je to bio samo plod propagande u tom vremenu.

(Telegraf.rs)