Ukrajinski desničari napali mladog Rusa i bacili ga s mosta u reku (VIDEO)

Ukrajinska policija tvrdi da je snimak na kom se vidi kako maskirani ukrajinski nacionalisti maltretiraju mladog Rusa, proruska propaganda

Na internetu se pojavio video snimak na kojem maskirane osobe, ukrajinski nacionalisti,  maltretiraju mladog Rusa na mostu u Donjecku udarajući ga, da bi ga na kraju bacili u reku.

Ukrajinska policija tvrdi da nije bilo prijave napada niti nestale osobe, ocenjujući snimak kao prorusku propagandu.

Na snimku nije jasno ni u koju je od pet reka koje protiču kroz ovaj grad na istoku Ukrajine bačen nesrećni mladić. Ipak, britanski Dejli mejl piše da je u poslednje vreme bilo svedočenja o tome da Donjeckom kruže ukrajinski nasilnici.

Jedan od njih prvo preti ruskom mladiću, a zatim ga i udara, tražeći od njega da se obaveže da će slediti samo pravo vođstvo države, u ovom slučaju misleći na privremene vlasti u Kijevu.

Kada mladić to odbije, ukrajinski nasilnik ga ponovo udara, hvata za noge i baca sa mosta. Ovaj video snimak, koji je imao oko pola miliona pregleda, nije rezultirao nikakvom policijskom akcijom.

Niko nije pretražio reku u potrazi za mladićem i za sada nema indikacija da li je preživeo ovaj napad.

- Nismo imali bilo kakve izveštaje o otmici ili napadu, to bi mogao da bude nastavak proruske propagande - kaže portparol lokalne policije.

(Telegraf.rs)