Produženo glasanje u Slavjansku!

U opsednutom Slavjansku odlučeno je da glasanje bude produženo do 22 sata po lokalnom ili 21 po srednjoevropskom vremenu, javile su agencije.

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti održava se referendum o njihovom statusu, dok se u Slavjansku glasanje pomera za 22 sata. Ukrajinska agencija Ukrinform javila je da su u Krasnoarmejsk ušli pripadnici bataljona Nacionalne garde "Dnjepar" i zauzeli gradsku skupštinu i policiju.

Prema ranijem izveštaju Itar-Tassa, ukrajinske snage zauzele su prostorije četiri škole u Krasnoarmejsku u kojima su smeštena birališta. Zbog toga su zatvorena biračka mesta, a predsednik Centralne izborne komisije "Donjecke Narodne Republike" (DNR) Roman Ljagin rekao je da je odziv birača je bio 77,08 odsto.

Ljagin je saopštio da će u Slavjansku, gde je bilo predviđeno zatvaranje biračkih mesta u 18 po lokalnom (17 po srednjoevropskom) vremenu, glasanje biti produženo, ali da u slučaju zaoštravanja situacije birališta mogu biti i ranije zatvorena.

On je saopštio da je do kasnijih podnevnih sati izlaznost bila blizu 50 odsto. Na periferiji Slavjanska u regionu Donjeck danas se čula intenzivna pucnjava uz povremene eksplozije iz artiljerijskog oružja, javio je tokom prepodneva Glas Rusije.

Intenzivne borbe su tokom protekle noći vodjene i kod sela Andrejevka na periferiji grada, koje je pod kontrolom pristalica federalizacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)