SOS Serbia Posters: Plakati koji su ujedinili bivšu Jugu! (FOTO)

Ovim plakatima pozivaju se ljudi širom sveta da pomognu Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da se izbore sa posledicama poplava

Poput Darka Mijuškovića iz Crne Gore, koji je izradio kreativni humanitarni poster za pomoć stanovništvu Srbije, koje je ugroženo katastrofalnim poplavama, mnogi drugi su sledili njegov primer. Pridružili su se i autori koji plakatima apeluju za pomoć stanovništvu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a žive na suprotnom delu zemljine kugle.

Osim stanovnika naše zemlje, svoju humanost su na ovaj način iskazale i komšije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.  Međutim, tu je i plakat autora iz Bugarske i Grčke, a jedan je stigao čak iz Perua.

Svi pozivaju ljude širom sveta da pomognu Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj da se izbore sa posledicama poplava. Tematika je slična i na većini se simbolično predstavlja zemlja koja se davi u vodi.

Idejni tvorci ove neobične onlajn izložbe pozvali su ljude širom sveta da pošalju svoje radove i na taj način pomognu.

- Pozivamo profesionalne dizajnere širom sveta, ali i sve ljude dobre volje da nam pošalju postere kojima bismo apelovali na ceo svet, da pomogne ljudima koji se suočavaju sa posledicama poplava koje je izazvao ciklona Tamara - navodi se na ovom sajtu.

Takođe, kako se dodaje, posteri će biti odštampani što je pre moguće, a zatim prodati na javnoj izložbi ili aukciji. Plan je da se ceo prihod upotrebi kako bi se pomoglo ljudima koje su poplave ostavile bez ičega.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE

(Telegraf.rs)