BESNI RAT: Ukrajinska vojska bombarduje aerodrom u Donjecku (VIDEO)

Prema navodima predstavnika samoproglašene Donjecke narodne republike, ukrajinska vojska je u napad poslala jurišnu avijaciju, tri helikoptera i dva aviona. U napadima su povređene najmanje dve osobe

Ukrajinske vojno-policijske snage bombarduju aerodrom u Donjecku na istoku zemlje, javio je danas Glas Rusije. Prema navodima predstavnika samoproglašene Donjecke narodne republike, ukrajinska vojska je u napad poslala jurišnu avijaciju, tri helikoptera i dva aviona.

Snage samoodbrane Donjecka su predložile ukrajinskoj vojsci da napusti teritoriju vazdušne luke, ali kad su kijevske snage to odbile, počela je borba, navodi Glas Rusije. U napadima su povređene najmanje dve osobe, preneo je "Raša tudej"

Glavni aerodrom u Donjecku danas je zatvoren, a svi letovi otkazani, posle upada nekoliko desetina naoružanih separatista, izjavio je predstavnik aerodroma za odnose s javnošću Dmitro Kosinov.

- U tri sata ujutro došla je naoružana grupa. Nije bilo pucnjave, a oni su zahtevali da se vojnici koji obezbeđuju aerodrom povuku - rekao je on agenciji AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)