Proruski separatisti zauzeli aerodrom u Donjecku (FOTO)

- U tri sata ujutro došla je naoružana grupa. Nije bilo pucnjave, a oni su zahtevali da se vojnici koji obezbeđuju aerodrom povuku - rekao je predstavnik aerodroma za odnose s javnošću Dmitro Kosinov

  • 0

Glavni aerodrom u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, danas je zatvoren posle upada nekoliko desetina naoružanih separatista, izjavio je predstavnik aerodroma za odnose s javnošću Dmitro Kosinov.

- U tri sata ujutro došla je naoružana grupa. Nije bilo pucnjave, a oni su zahtevali da se vojnici koji obezbeđuju aerodrom povuku - rekao je on agenciji AFP.

Kosinov je dodao da je aerodrom zatvoren u sedam sati po lokalnom vremenu i da je on sada pod kontrolom naoružanih osoba koje se predstavljaju kao "predstavnici Donjecke Narodne Republike" koja je proglasila nezavisnost od Ukrajine.

Reporter agencije AFP je video kako prolaze pored policijskog kontrolnog punta i odlaze u pravcu aerodroma tri kamiona puna ljudi u kamuflažnim uniformama, a neki od njih su imali i narandžasto-crne trake Svetog Ðorđa koje su postale simbol proruskog protesta.

Njih su pratila dva terenska vozila sa zatamljenim prozorima.

Proruski separatisti na istoku Ukrajine početkom aprila su počeli pobunu protiv vlasti u Kijevu i od tada su zauzeli 10-ak gradova i mesta u regionima Donjecka i Luganska koji se graniče sa Rusijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA