PONOVO POPLAVE: Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu! (FOTO)

Najugroženija su naselja Ždraljic, Beloševac, Lekina bara i potez oko ''Žitoprodukta''. Poplavljeni je i jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje", kao i brojne privatne kuće

Štab za vanredne situacije Kragujevca proglasio je večeras vanrednu situaciju u ovom gradu, saopštila je informativna služba gradske uprave. Evakuisano je 48 osoba i one su smeštene u Gerontološkom centru.

- Najugroženija su naselja Ždraljic, Beloševac, Lekina bara i potez oko ''Žitoprodukta'', a ima i poplavljenih industrijskih objekata kao i privatnih kuća - navedeno je u saopštenju u kome se naglašava da je u toku evakuacija svih lica čije su kuće poplavljene.

Poplavljen je i jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje", ali, kako se navodi, ništa nije alarmantno.

Za sat vremena palo je 53 litara kiše po kvadratnom metru, a udari vetra iznosili su do 60 kilometara na sat. Štab za vanredne situacije, kojim je presedavao gradonačelnik Veroljub Stevanović, proglasio u 20 sati vanrednu situaciju na teritoriji grada.

Svi čije su kuće poplavljene, evakuišu se u Gerontološki centar. Takođe, oni bi trebalo da se jave Situacionom centru na brojeve telefona 0800/112-113 i 505-800.

(Telegraf.rs / Tanjug)