Radnica "Agroživa" preminula tokom protesta radnika!

Radnici M. M. je najpre, tokom protesta pozlilo, pa je oko podneva prevezena u zrenjaninsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminula

Radnica "Agroživa" iz Žitišta, M. M. (55), kojoj je pozlilo tokom današnjeg protesta radnika te firme, preminula je od moždanog udara, saopštio je Granski sindikat Nezavisnost.

Radio-televizija Vojvodine (RTV) prenela je prethodno da su jutros oko 6.00 sati nezadovoljni radnici kompanije "Agroživ" blokirali kružni tok na ulasku u Žitište. Oni su u štrajku od 19. maja zahtevajući isplatu zaostalih zarada i socijalnog programa.

Prema saznanjima RTV-a , radnici M. M. je najpre, tokom protesta pozlilo, pa je oko podneva prevezena u zrenjaninsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminula zbog moždanog udara. M. M. je, kako je izvestila RTV, upravo ovih dana stekla uslov za penziju, a pored nje u "Agroživu" su zaposlene i njene dve ćerke.

- Odgovornost snosi Ministarstvo pravde i policija, jer nisu želeli da reaguju na apele zaposlenih koji su ih upozoravali da u "Agroživu" postoji osnovana sumnja o prisustvu privrednog kriminala, kao i da nije bilo transparentosti svih pravnih i imovinskih promena - navedeno je u saopštenju granskog sindikata Nezavisnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)