Policija ima dokaze za Lukino ubistvo i bez "kantrimena"!

Policija i tužilaštvo tvrde da protiv Marka Milićeva imaju čvrste dokaze koji nedvosmisleno pokazuju da je upravo on vozio "mini kantrimena", koji je usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu

Policija tvrdi da protiv Marka Milićeva ima čvrste materijalne tragove, čak i ukoliko ne pronađe auto "mini kantrimen" kojim je, kako se sumnja, usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu.

"Mini kantrimen" imao je italijanske registarske oznake - EL 024 KH, koje su, najverovatnije falsifikovane. Postoje snimci i fotografije koje dokazuju da je upravo Marko Milićev vozio pomenuti automobil, tako da i ako se vozilo ne pronađe, tužilaštvo ima dovoljno dokaza protiv osumnjičenog, pišu "Novosti".

Ukoliko policija pronađe auto kojim je usmrćen Jovanović, tužilaštvu bi trebalo manje vremena za dokazivanje. U suprotnom, moraće da se duže i više veštače pronađeni tragovi. "Kantrimen" je najverovatnije ukraden u Beču marta ove godine. U katalogu boja ovih vozila, dostavljenom iz centrale "minija" u Nemačkoj, navodi se da je reč o "kafi".

- To su nove palete boja, a kako smo u početku raspolagali lošim snimkom nije moglo da se utvrdi koja je tačno nijansa. Kada je udario Jovanovića, od siline su popucala bočna stakla na "kantrimenu", a otpali su desni retrovizor i zadnji žmigavac. Imamo i broj šasije i ostale podatke vezane za "minija" koji je udario mladića - kaže izvor blizak istrazi.

Rasvetljavanju svih okolnosti tragedije doprinele su i izjave ljudi koji su sa njim bili kobnog jutra u "kantrimenu" pa je Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu započelo istragu protiv sedmoro osumnjičenih za ovo krivično delo. Raspisana je Interpolova poternica za Milićevim, dok su Bratislav Vesović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović, Milica Novaković i taksista Saša Janković u jednomesečnom pritvoru.

Prema rečima Damira Okanovića, direktora Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, ukoliko se ne pronađe "mini kantrimen" tužilaštvu će biti teže da dokaže kako je Milićev bio za volanom kada se dogodila saobraćajna nesreća. U tom slučaju, izjave svedoka mogle bi da budu presudne. Ako automobil ipak bude otkriven, stručnjaci smatraju da će od velikog značaja biti pronalaženje bioloških dokaza u automobilu i fizičkih oštećenja na karoseriji. Međutim, sumnja se da je onaj ko je skrivao automobil, do sada već uklonio dokaze.

Markom Milićev poslednji put je viđen na aerodromu u Istanbulu 10. avgusta posle podne, gde je sleteo redovnom linijom iz Beograda.

(Telegraf.rs)