STEFANOVIĆ: Uputiću jake policijske snage u Kopnenu zonu bezbednosti!

- Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje - izjavio je Stefanović Tanjugu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijanih u sinoćnjem napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti

- Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje - izjavio je Stefanović Tanjugu

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad. Stefanović je izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića istakao da će zahtevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne.

Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Policijski službenik prebačen je helikopterom na VMA radi daljeg medicinskog zbrinjavanja, gde je na kraju podlegao povredama.

Juče je prilikom obilaska terena patrola policije iz Kuršumlije zatekla veći broj osoba albanske nacionalnosti koje su sekle šumu u reonu sela Orlovac.

Prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, više osoba je otvorilo vatru na policajce, nakon čega je došlo do razmene vatre u kojoj je jedan Albanac povređen, dok među policajcima nije bilo ranjenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)