DOŠLO "POLA" BEOGRADA: Sahranjen Vuk Bojović! (FOTO)

Više stotina građana i prijatelja, među kojima su režiser Ljubiša Ristić, glumac Andrija Milošević, Dragoljub Ljubičić Mićko, Zvezdan Terzić, Lidija Vukićević i Kristijan Golubović, odali su poslednju poštu Vuku Bojoviću na Novom groblju u Beogradu

Dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta i vajar Vuk Bojović koji je preminuo u sredu u svom stanu u 74. godini, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Više stotina građana i prijatelja, među kojima su i Dragan Marković Palma, Zvezdan Terzić i Lidija Vukićević, strpljivo su čekali ispred kapele u dugačkom redu kako bi uputili poslednji pozdrav Vuku Bojoviću.

U ogromnom redu onih koji su čekali da odaju počast bili su i Tanja Peternek, glumac Toma Kuruzović, Kristijan Golubović, Džej Ramadanovski, sportistkinja Tanja Petrović, Milorad Vučelić i Miroslav Lazanski.

Pevačica Zorana Pavić, advokat Borivoje Borović, režiser Ljubiša Ristić, glumac Andrija Milošević, indeksovac Dragoljub Ljubičić Mićko, samo su neki od građana koji su svojim prisustvom obeležili Bojovićevu sahranu.

Bojović je sahranjen pored svog sina Nikole. Njegova ćerka Marija rekla je okupljenima da se njegov sin Luka radovao slobodi i tome što će ga videti, poručivši u poslednjem oproštaju ocu "da izljubi i zagrli Nikolu".

Posle sahrane svi su prešli u restoran "Tiha noć" gde su popili koju za dušu pokojnika. U istom restoranu "ispraćen" je i Vukov sin Nikola.

Podsetimo, Bojović je u periodu 1982–1986. bio direktor Više trgovačke škole u Beogradu. Od 1986. godine je bio direktor Beogradskog zoološkog vrta, koji je njegovim radom i zalaganjem prerastao u pravu oazu životinjskog carstva sa preko dve hiljade životinja, gde rado dolaze i deca i odrasli.

Objavio je knjige: Priče iz zoo-vrta (1995), Priče iz zoo-vrta 1 (2005), Priče iz zoo-vrta 2 (2007) i Beogradski zoološki vrt (2010). Koautor je knjige Kroz Beogradski zoološki vrt (2005. i 2011. drugo dopunjeno izdanje).

Autor je velikog broja novinskih članaka o životinjama i njihovim navikama.

Učestvovao je u brojnim radio i televizijskim emisijama i dao obilje izjava za domaće i inostrane medije. Bio je voditelj noćnog programa Radija "S" (1995–1996). Autor je i voditelj emisija Art televizije: Art zoologija (1996–1999, 164 emisije) i Art boemija (od 1999. godine, više od 700 emisija).

Bio je dugogodišnji predsednik Ekološke stranke Zeleni. Od 1992. do 1999. godine je bio potpredsednik Džudo saveza Jugoslavije.

Pod njegovim rukovodstvom Zoološki vrt grada Beograda dobio je veliki broj priznanja, od kojih je najznačajnije Grand Superbrend Srbije (2007).

Njegov sin Luka trenutno je u zatvoru u Španiji gde je uhapšen 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici zbog optužbi da je učestvovao i naručio više ubistava, i pokušaja ubistava. Drugi sin, Nikola ubijen je u centru Beograda.

(Telegraf.rs)