Ovako je izgledao čovek bez lica pre nego što ga je tumor "pojeo"! (FOTO)

Beskućnik je ostao bez lica nakon bolovanja od tumora, a pre samo dve godine bio je bez vidljivih promena na licu. Slučaj ovog nesrećnog čoveka dospeo je u medije nakon što su lekari Kliničkog centra nemarno tretirali njegovu bolest, zbog čega je tumor metastazirao i doslovno mu pojeo lice

Telegraf je došao u posed fotografije na kojoj se vidi kako je izgledao Aleksandar Krneta, beskućnik kojeg su pronašli na Petlovom brdu u nedelju, 21. septembra s doslovno pojedenim licem kao posledicom bolovanja od tumora.

Njegov prijatelj, na čije su se insistiranje uputili ka Kliničkom centru Srbije, tvrdi da je Krneta bio u katastrofalnom stanju i da je danima ležao nepokretan, oduzetih nogu, hraneći se samo hlebom udrobljenim u vodu i šećerom.

- Na ORL Hitnu službu stižemo oko 15:30h i posle sat vremena čekanja, oko 16:30h primaju ga u ambulantu. Dr. Bojana Bukurov pregleda ranu Aleksandru Krneti, konstatuje da je u pitanju karcinom i pritom mu stavlja samo rivanol rastvor na ranu, uprkos njegovom teškom stanju - ispričao je za Telegraf prijatelj nesrećnog čoveka dodajući da je šef dežurne ekipe Dr. Ljiljana Čvorović kategorički izjavila kako on uopšte nije hitan slučaj zato što ne krvari i ne guši se i da kao takav ne potpada pod njihovu nadležnost, već nadležnost Maksilofacijalnog odeljenja.

Prema njegovim navodima, vidljivo neuhranjenom Aleksandru na ORL Hitnoj službi nisu dali infuziju, nisu mu izvadili krv, poslušali srce i pluća i nisu ga poslali na urgentno snimanje.

- Kad sam pitao šefa dežurne ekipe Dr. Ljiljanu Čvorović šta dalje da radimo s njim, pošto oni odbijaju da ga zadrže na Kliničkom lečenju, ona je izjavila da uopšte nije upućena u takve stvari. Nisu nam dali nikakve dalje informacije, niti su kontaktirali socijalnu službu kao ni bilo koju drugu ustanovu da ga preuzme.

Nakon bezuspešnog pokušavanja da Aleksandra zadrže u bolnici, čovek koji je na sebe preuzeo brigu o bolesnom Krneti odveo ga je u prihvatilište u Kumodraškoj ulici, gde su ga zaposleni prepoznali kao ranijeg korisnika, koji je pre samo dve godine izgledao sasvim normalno, bez vidljivih promena na licu.

Beskućnik je ostao u pomenutom prihvatilištu, gde je trenutno smešten.

Telegraf je kontaktirao Klinički centar srbije, u potrazi za njihovim objašnjenjem situacije, ali nam je rečeno da ćemo odgovor dobiti 3. oktobra.

Kako izgleda Aleksandar Krneta trenutno, možete pogledati OVDE i OVDE!

(Telegraf.rs)