TELENOR POTVRDIO: U toku je velika SMS prevara, ne odgovarajte na sumnjive poruke!

Prema tvrdnjama stručnjaka, reč je o hakerskoj prevari koja ima za cilj skidanje novca s računa žrtve ili krađu ličnih podataka. Oni koji su naseli i pozvali nepoznati broj ostali su bez određene sume novca na računu

Operater Telenor je potvrdio da su mnogi građani Srbije prethodnih dana bili žrtve velike međunarodne SMS prevare. Korisnicima su stizale ćirilične SMS poruke s inostranih brojeva, pre svega iz Estonije i Obale Slonovače, u kojima je pisalo “Zovi me hitno” ili “Poslednje upozorenje”.

Telenor je svojim korisnicima poslao SMS u kom ih upozorava da ne odgovaraju na sumnjive poruke poslate sa inostranih brojeva.

- Molimo vas da ne odgovarate na SMS poruke koje dolaze sa nepoznatih međunarodnih brojeva i ne pozivate ih jer je najverovatnije reč o prevari - navodi u poruci.

Prema tvrdnjama stručnjaka, reč je o hakerskoj prevari koja ima za cilj skidanje novca s računa žrtve ili krađu ličnih podataka. Oni koji su naseli i pozvali nepoznati broj ostali su bez određene sume novca na računu.

(Telegraf.rs)