Suđenje Peurači za primanje mita odloženo za 3. novembar

Krivični postupak protiv Peurače pokrenut je u martu zbog sumnje da je izvršio krivicno delo primanje mita. On se tereti da je od vlasnika privatnog preduzeća "Man Power" zahtevao novčani poklon u iznosu od 30.000 evra, i da je primio 15.000 evra

U Specijalnom sudu u Beogradu je zbog štrajka advokata za 3. novembra odložen nastavak suđenja bivšem direktoru Inspekcije za rad Dragoljubu Peurači, zbog optužbi da je primio mito.

Krivični postupak protiv Peurače pokrenut je u martu zbog sumnje da je izvršio krivicno delo primanje mita. On se tereti da je od vlasnika privatnog preduzeća "Man Power" zahtevao novčani poklon u iznosu od 30.000 evra, i da je primio 15.000 evra.

Peurača je ranije radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, odakle je otišao za načelnika odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića. U vreme hapšenja, u martu ove godine, radio je kao direktor Inspekcije za rad u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

(Telegraf.rs / Tanjug)