Kako je Kraš vaspitavao hrvatsku decu 90-tih godina! (VIDEO)

Sećate li se Krašovog "Životinjskog carstva"? Saznajte čime je ova kompanija zamenila slike životinja po kojima je bila poznata

Ko se još seća čokoladica Životinjsko carstvo? Bezmalo većina rođenih u SFRJ. Oni mlađi, barem u Srbiji, slabije poznaju Krašove male čokolade u plavom omotu u kojima je bila sličica životinje.

Međutim malo ko se seća kako je Životinjsko carstvo devedesetih godina prošlog veka umesto plavog omota obuklo maskirnu uniformu i pod imenom Cro army, sličicu životinje zamenila slikom hrvatskog vojnika. Uz skupljanje sličica vojnika u hrvatskim obeležjima, mogli ste dobiti ili album za sličice ili preslikač za majicu sa natpisom Cro Army.

Ove nove životinje, skupljane su u album i bile predmet menjaže novog naraštaja dece koja danas nemaju moralnu dilemu kada zapevaju uz Tompsona i nataknu ustašku kapu.

Na svom zvaničnom sajtu kompanija Kraš, podseća da su čokoladice Životinjsko carstvo “najtanja i najbolja dečija čokolada, koja sa svojim sličicama i albumima već preko 70 godina s nesmanjenom popularnošću razveseljava najmlađe, edukuje ih i "hrani" njihovu ljubav prema životinjama”.

Zato, kada budete svom detetu želeli da dočarate ukus svog detinjstva, setite se kako je Kraš u propagandne svrhe, slatke životinjice zamenio zverima u unoformama.

(Telegraf.rs)