POGLEDAJTE HAPŠENJE: Bivši policajac (26) pljačkao po Vrbasu! (VIDEO)

Inspektori novosadske kriminalističke policije su odmah blokirali put dvojici lopova koji su iz supermarketa uzeli oko 20.000 dinara. Uprkos blokadi dvojica razbojnika pokušali su bekstvo u automobilom "BMV". Ipak, sleteli su u jarak, ali su nastavili bekstvo kroz njive. Efikasnom akcijom inspektora uhvaćeni su i lišeni slobode

Zbog pljačke prodavnice u Vrbasu, u sredu veče uhapšeni su bivši policajac Slobodan Aleksijević (26) iz Srbobrana i Marko M. (19) iz Vrbasa. Određeno im je policijsko zadržavanje nakon čega će biti privedeni tužilaštvu u Somboru.

- Njih dvojica su oko 20 časova, maskirani fantomkama i naoražani pištoljima, upali u supermarket u ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu. Oni su vrebali i čekali priliku kada je radnica ostala sama i upali unutra, otevši joj pare koje su zatekli u kasi, oko 20.000 dinara - kaže izvor.

Inspektori novosadske kriminalističke policije su odmah blokirali put na na izlasku iz Vrbasa. Uprkos blokadi dvojica razbojnika pokušali su bekstvo u automobilom "BMV". Ipak, sleteli su u jarak, ali su nastavili bekstvo kroz njive. Efikasnom akcijom inspektora uhvaćeni su i lišeni slobode.

Bivši pripadnik MUP-a Srbije, Aksentijević je do nedavno radio u Policijskoj stanici Srbobran. Nezvanično se saznaje da je prilikom intervencije patrole policije u njegovoj kući zbog nasilja u porodici, Aksentijević razoružao policajce koji su došli po prijavi.

- Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj u ilegalnom posedu, a ovo je rezultat višenedeljnog operativnog rada. Do sada je rasvetljena serija razbojništva, između ostalih i razbojništva tri puta na istoj benzinskoj pumpi u Sirigu, koju je izvršio bivši policajac, a jednom prilikom kada je upadao maskiran na benzinsku pumpu ispalio hitac, koji na sreću nikoga nije povredio - dodaje izvor.

(Telegraf.rs)