PREDAO SE PARISKI DŽIHADISTA: Posle masakra u Parizu došao sam u policiju. Evo šta je rekao!

Najmlađi osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo" predao se policiji, tako što se svojevoljno pojavio u policijskoj stanici u blizini granice sa Belgijom, kako se navodi, "kada je čuo svoje ime u medjima"

Najmlađi osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo" predao se policiji, dok potraga za preostalom dvojicom i dalje traje, piše francuski "Liberasion".

Kako navodi list, Hamid Murad (18) se sam javio stanicu policijsku u blizini granice sa Belgijom, kako se navodi, "kada je čuo svoje ime medjima".

Pojedini francuski mediji navode da je izjavio da je nevin i da je bio u školi u trenutku napada u kom je ubijeno 12 ljudi.

EKSKLUZIVNO! OVO JE ŠERIF KUAČI: Pogledajte lice monstruma koji je napao Šarli Ebdo! (FOTO)

Istovremeno, francuska policija objavila je fotografije dvojice begunaca, braće Saida (34) i Šerifa Kuačija (32), za koje se veruje da su izvršili masakr u "Šarli Ebdou".

Policija je upozorila da su njih dvojica najverovatnije naoružani teškim naoružanjem i da su opasni, kao i da su povezani sa jednom jemenskom terorističkom mrežom.

Jake policijske snage su tokom noći pretresle više lokacija u Francuskoj u potrazi za njima dvojicom. Mediji su sa pažnjom pratili pretres jednog stana u Remsu koji je završen bez ispaljenog metka i izvestili da cilj akcije nije hapšenje već prikupljanje DNK podataka i drugih dokaza.

IDENTIFIKOVANI NAPADAČI NA ŠARLI EBDO: Ko su najveći monstrumi u istoriji Francuske (FOTO)

U potrazi učestvuje više od 3.000 francuskih policajaca. Sva trojica osumnjičenih su rođeni u Francuskoj, a braća Kuači su rodom iz Pariza i imaju francusko državljanstvo. Trenutno nije poznato koje je nacionalnosti Murad.

Prema pisanju svetskih medija, braća su jedan period života provela u Jemenu, gde su prošli terorističku obuku.

U napadu na list "Šarli Ebdo" ubijeno je 12 ljudi, a 11 osoba je ranjeno. Među ubijenima su glavni urednik lista Stefan Šarbonije, trojica istaknutih karikaturista, kao i dvojica policajaca.

U Francuskoj je proglašen Dan žalosti.

(Telegraf.rs)