JEZIVI DETALJI NESREĆE U SIBIRU: Probudio nas je miris dima, kolega je izgubio sina i brata!

Do požara je najverovatnije došlo zbog kvara na električnim instalacijama u prostoriji gde su radnici sušili garderobu, ali pravi razlozi će tek biti poznati kada ih utvrti posebna komisija i istražni organi Ruske Federacije

Šest srpskih radnika je poginulo na severu Rusije, u požaru koji je zahvatio gradilište koje se nalazi na sibirskom poluostrvu Jamal, a uzrok još uvek nije utvrđen iako se zna da se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.

Rusi objavili imena Srba stradalih u požaru u Sibiru!

Prema pretpostavkama, do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama u prostoriji gde su radnici sušili garderobu, ali prave razloge treba tek da utvrdi posebna komisija i istražni organi Ruske Federacije, pišu Novosti.

Ovako izgledaju kontejneri u kojima su stradali Srbi u Sibiru! (FOTO)

Od šest Srba koja su nastradala, pronađena su tela njih pet, dok se o jednom još uvek ništa ne zna, ali se svi nadaju da kada se podignu ostaci konstrukcije i delova izgorele barake, da će se pronaći i njegovo telo.

Šestorica izgorelih Srba u Rusiji biće identifikovani u ponedeljak!

- Probudio nas je miris dima i paljevina i svi smo izašli kako bi sačuvali živu glavu. Ostali smo bez garderobe, dokumenata i telefona. Kolega je u požaru izgubio sina i brata - rekao je jedan od preživelih za ovaj list.

POSLEDNJA VEST: Šestoro Srba izgorelo u požaru u Rusiji!

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić, rekao je da je naša Ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i sa ruskim organima, kao i sa Ministarstvom za vanredne situacije, a predstavnik ambasade Milan Živković je hitno otputovao na mesto nesreće koje je udaljeno 3.000 kilometara od Moskve.

POŽAR GUTA RUSIJU: Među ugroženima i srpski radnici!

- Tamo sam bio prošle godine i uslovi su mnogo loši. U sobama ima po šest naših osoba, a nekad se dešavalo i da se po deset kolega iz Uzbekistana "nabije" u jednu prostoriju. Preživeo sam minus 62 tamo, nije ni čudo što ljudi ne isključuju grejalice po celu noć - rekao je Mitar M., koji je prošle godine radio na izgradnji stanice za naftu sa rezervoarima na sibirskom poluostrvu Jamal.

(Telegraf.rs / Novosti)