Ovako izgledaju kontejneri u kojima su stradali Srbi u Sibiru! (FOTO)

U požaru koji je izbio u kontejnerima, život je izgubilo šest srpskih radnika, a povređeno troje dok su drugi ostali bez ličnih dokumenata, stvari i telefona

Šest srpskih radnika je poginulo na severu Rusije, u požaru koji je zahvatio gradilište koje se nalazi na sibirskom poluostrvu Jamal, a uzrok još uvek nije utvrđen, ali se pretpostavlja da se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.

Ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić, istakao je da su trojica povređenih radnika smeštena u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti.

Ruski portal je danas objavio nezvaničan spisak ljudi koji su izgubili život, međutim, još uvek niko nije zvanično potvrdio identitet nastradalih, a predsednik ambasade Srbije precizirao je da se tačne inofmracije o požaru u kom su stradali sprski radnici očekuju u ponedeljak ujutru.

Podsetimo, u momentu kada je požar izbio, na gradilitu se nalazilo oko 200 radnika iz Srbije, koji su preko firme "Velestroj" otišli u Rusiju. Izgoreo je deo smeštajnog bloka koji se nalazi u okviru gradilišta i obuhvata ko 80 soba.

Radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, ali i Rusije, Kirgistana i Beolursije.

(Telegraf.rs)