KAKAV SKANDAL: Srpska crkva nije vlasnik Ostroga, tvrde Crnogorci!

- Na delu je državni i nacionalistički državni projekat. Siguran sam da danas nema naroda čija se prava toliko gaze kao što je slučaj sa Srbima u Crnoj Gori - kaže Budimir Aleksić, profesor na Cetinjskoj bogosloviji

Vlasnik manastira Ostrog ne može biti Srpska pravoslavna crkva, ona može biti samo korisnik, tvrdi Mihailo Burić, profesor Univerziteta Crne Gore, član vladajućeg DPS-a i bivši gradonačelnik Podgorice.

Po njegovim rečima, vlasnik manastira može biti samo Opština Danilovgrad ili eventualno država. Zakon o kulturnim konceptima je danas tako koncipiran da država ima "odrešene ruke", pa može čak i da zabrani skup kod manastira ako proceni da to treba uraditi.

Suština svega je sprovođenje antisrpske ideologije i borba protiv srpskog identiteta i Srpske pravoslavne crkve, tvrdi on.

Krivična prijava za Amfilohija i SPC zbog Ostroga

- Na delu je državni i nacionalistički državni projekat. Siguran sam da danas nema naroda čija se prava toliko gaze kao što je slučaj sa Srbima u Crnoj Gori - izričit je Budimir Aleksić, profesor na Cetinjskoj bogosloviji.

I ranije su podizane optužnice protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Amfilohija. On je svojevremeno izjavio sledeće reči kletve:

- Ko srušio taj hram, Bog ga srušio, i njega i njegovo potomstvo i časni krst mu sudio!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)