PUTINU ŽAO ŠTO SU UBILI NJEGOVOG NAJVEĆEG KRITIČARA: Lično ću nadzirati istragu!

Nakon ubistva u mafijaškom stilu koje je podsetilo na devedesete godine prošlog veka u Rusiji, službeni Kremlj je najavio detaljnu istragu i odbacio bilo kakvu umešanost u zločin

Ruski opozicioni političar i bivši zamenik premijera Boris Nemcov ubijen je u Moskvi, u blizini Kremlja. Kako je preneo Rojters, ruska agencija Interfaks je javila da je Nemcov ubijen sa četiri hica iz vatrenog oružja u centru Moskve.

Putin je neposredno nakon brutalnog ubistva izrazio žaljenje, dok su SAD zatražile hitnu istragu zločina. Nemcov je najpoznatiji opozicioni političar ubijen u Rusiji tokom 15-godišnje vladavine predsednika Putina.

- Sjedinjene Države žale zbog brutalnog ubistva Borisa Nemcova i pozivaju rusku vladu da sprovedu hitnu, nepristrasnu i transparentnu istragu o okolnostima tog slučaja, kao i da osigura da odgovorni za zločin budu privedeni pravdi - stoji u saopštenju američkoga predsednika Baraka Obame.

Nakon ubistva u mafijaškom stilu koje je podsetilo na devedesete godine prošlog veka u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza, službeni Kremlj je najavio detaljnu istragu i odbacio bilo kakvu umešanost u zločin.

Ovde je ubijen Boris Nemcov, najoštriji kritičar Putina!

Putin je izrazio žaljenje zbog ubistva i lično preuzeo nadzor nad istragom. Prema njegovim rečima, ovde bi moglo da bude reči o naručenom ubistvu i "provokaciji" uoči velikog opozicionog skupa koji će se održati u nedelju u Moskvi. Ovaj skup je trebao da predvodi upravo Nemcov.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)