(UZNEMIRUJUĆE): Ovde je ubijen Boris Nemcov, najoštriji kritičar Putina! (FOTO) (VIDEO)

- Nepoznata osoba je pucala na Borisa Nemcova i ubila ga sa četiri hica iz pištolja u blizini Crvenog trga - rekao je izvor ministarstva unutrašnjih poslova agenciji TAS S

  • 40

Ruski opozicioni političar i bivši zamenik premijera Boris Nemcov ubijen je večeras u centru Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je javila agencija Rojters, Nemcov, poznati kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, trebalo je da u nedelju u Moskvi učestvuje na prvom većem okupljanju opozicije u poslednjim mesecima.

- Nepoznata osoba je pucala na Borisa Nemcova i ubila ga sa četiri hica iz pištolja u blizini Crvenog trga - rekao je izvor ministarstva unutrašnjih poslova agenciji TAS S.

Isti izvor je dodao da je tim istražitelja trenutno na mestu ubistva Nemcova. Portparol ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekla je agenciji Rojters da je Nemcov preminuo u 23.40 od posledica hitaca iz vatrenog oružja ispaljenih u leđa.

Raša tudej je javila da je Nemcov u trenutku ubistva bio u pratnji ženske osobe, koju trenutno ispituje policija.

LIKVIDIRAN VOĐA RUSKE OPOZICIJE: Boris Nemcov ubijen u centru Moskve!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Boris Nemcov je rođen 9. oktobra 1958. godine u Sočiju. On je jedan od osnivača i lidera partije „Solidarnost", potpredsednik političke partije „Republikanska partija Rusije - Partija narodne slobode" i član Kordinacionog saveta ruske opozicije.

Kako je javio veb sajt "Sputnjik", Boris Nemcov je od 1991. do 1997. godine bio je gubernator Nižnjegorodskoj oblasti. Zatim je radio u Vladi Rusije, bio na funkciji ministra energetike (1997) i prvi zamenik predsednika Vlade (1997-1998. godine). U isto vreme bio je i član Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemcov je nekoliko puta bio izabran u parlament Rusije. 1990. godine bio je izabran za narodnog poslanika RSFSR, a 1993. godine ušao je u Savet Federacije FS Rusije. Od 1999 do 2003. godine bio je zamenik predsednika Državne dume u lider partije SPS.

Nakon 2003. godine Boris Nemcov se bavio biznisom i bio je spoljni savetnik predsednika Ukrajine.

Godine 2008. bio je jedan od inicijatora formiranja opozicionog demokratskog pokreta „Solidarnost". Od 2012. godine je kopredsednik političke partije „Republička partija Rusije - Partija narodna sloboda".

Pogledajte video:

YouTube / RuptlyTV

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dovla

    28. februar 2015 | 09:11

    To je amreika ubila coveka posto je putinov kriticar da bi pobunili ljude

  • Miloš

    28. februar 2015 | 09:03

    Ljudi ovo nema veze sa Putinom. Ovaj covek ima 1,5 % glasaca i jako dobar biznis za kratko vreme. Zasto bi ga vlast ubila? Kome ovaj mucenik smeta sa ovolikom podrskom. Pre bi rekao da je ovo Rusima smesteno ili biznis kojim se covek bavi.

  • Brale

    28. februar 2015 | 09:16

    A dali je moguce da atentat izvrse i špijuni zapada? Sad bi im to odgovaralo. Ne treba trčati sa komentarima. Nije sve onako kako izgleda na prvi pogled.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA