OSKAROVAC, GOST FEST-a: Filmove biram po novcu, scene seksa mi ne nude već 25 godina!

- Budućnost filma je u prošlosti. Ono što smo imali pre blokbastera će se vratiti - kaže Ričard Drajfus, koji je ovih dana gost Beograda

Glumac Ričard Drajfus, gost 43. FEST-a, sinoć je dobio nagradu Počasni beogradski pobednik za film "Čovek ptica". Drajfus je publici poznat po ulogama u filmovima "Američki grafiti" i "Ajkula" kao i po Oskarom nagrađenom filmu "The Goodbye girl" (1977).

Na pitanje po čemu najviše  bira uloge, priznaje da je presudni faktor novac, ali i ako su u pitanju neodoljive, seksi, romantične scene, kojih, kako kaže, nije imao u poslednjih 25 godina.

Oskarovci na 43. FEST-u! (FOTO) (VIDEO)

Za njega budućnost filma je drugačija. Vrlo brzo moraće da se snimaju filmovi koji se ljudima dopadaju, reditelji će morati da se prilagođavaju, a ne samo da snimaju filmove:

- Budućnost filma je u prošlosti. Ono što smo imali pre blokbastera će se vratiti. Blokbasteri su određena vrsta distribucije koja pretpostavlja da će svi u svakoj kulturi dobro reagovati na film i da će zaraditi mnogo novca. To je zato što su Ajkula i Ratovi zvezda uspeli u tome.

MILENA DRAVIĆ KAO MADONA: Pala sa scene kad je primila nagradu na FEST-u! (FOTO)

Učestvovaće u seriji o Berniju Medofu, čime se njegov fokus prebacuje sa filma na televiziju. Serija će biti prikazana u četiri dela i zapravo je priča o američkom Jeverejinu.

Ključni momenat u njegovoj karijeri je film Američki grafiti. Sjajna stvar sa tim je što je taj film predstavio američku kulturu svim nacijama i time glumce u filmu učinio poznatim.

OVO NE SMETE DA PROPUSTITE: Evo koje filmove na FEST-u predlažu najbolji srpski kritičari (VIDEO)

Kao mlad dobio je Oskara, što je predstavljalo veliki uspeh za njega, a godinu kasnije dobio je veliku količinu novca kladeći se na to da niko neće znati ko je dobitnik prošlogodišnjeg Oskara.

Na pitanje da li je teško u poznom dobu pronaći dobre uloge, Drajfus je vešto zaobišao odgovor dodavši:

- Generalno, reditelj raspolaže sa određenim sredstvima. Tako da život glumaca više uopšte nije zanimljiv, a ja vrlo nestrpljivo iščekujem da počnu da prave bolje filmove.

Nema ambicije da se ostvari kao reditelj, niti je ikad razmišljao o tome.

(Telegraf.rs)