Požar u Kragujevcu, gori skladište na otvorenom! (FOTO) (VIDEO)

Vatrogascima je najveći problem je što na smetlištu ima guma, metala, i drugih materija koje gore na površini od oko 300 kvadratnih metara. Dodatne teškoće pravi i dalekovod, koji sa strujom snabdeva fabriku "Fijat“, kao i to što u obližnjoj ulici Pirotehničkog bataljona živi oko 50 porodica

Danas u podne zapalilo se 300 kvadratnih metara deponije u fabričkom krugu kragujevačke Zastave. Reč je o mestu gde je lagerovana otpadna guma i sunđer, a debljina sloja otpada dostiže i dva metra. Neposredno kraj deponije su fabričke hale, iznad nje dalekovod, a na desetak metara prve kuće u naselju Beloševac.

Vatrogasci, njih 24, od podneva se bore sa vatrenom stihijom i kažu da će im trebati još sat ili dva da eliminišu vatru.

- Otežavajuća okolnost su nam vetar, isijavanje toplote i gust crni dim. Požar je već pod kontrolom, ali nije likvidiran. Biće za sat ili dva. Na terenu je šet specijalnih vatrogasnih vozila i 24 vatrogasaca spasilaca, kaže Nenad Milošević, komandant Vatrogasno- spasilačkog bataljona Kragujevac.

Okupljeni iz prvih kuća kraj deponije, za samo desetak metara od vatre kažu da se ovako nešto spremalo već dugo.

- Kada je Zastava raščišćavana osle bombardovanja ovde su, nama kraj kuća, počeli da prave deponiju bacajući otpad iz fabrika. Sve je puno gume i sinđera. Ovde svakoga dana neka sirotinja prebira otpad tražeći metal da ga prodaju. Jutros sam videla vojicu. Dovoljno je bilo po ovom vetru da neko od njih baci pikavac i eto vatre. Malo pre podneva videli smo gust crni dim, a vatra je sve uhvatila za par minuta. Više pita smo pozivali nadležne da se pobrinu za ovaj užas, ali uzalud - kaže Jelica Stevanović koja živi preko puta deponije.

Vatrogascima je najveći problem je što na smetlištu ima guma, metala, i drugih materija koje gore na površini od oko 300 kvadratnih metara. Dodatne teškoće pravi i dalekovod, koji sa strujom snabdeva fabriku "Fijat“, kao i to što u obližnjoj ulici Pirotehničkog bataljona živi oko 50 porodica.

(M. Raca)