Školovana, pametna, elokventna, a nema posao. Opet!

Milica Jokanović je 2012. godine pobedila u kvizu "Slagalica" i tako je javnost u Srbiji čula za nju. Radila je jedno vreme u kvizu "Potera", ali ni tamo se nije dugo zadržala

Milica Jokanović iz Beogada, doplomirani prvanik po struci, ostala je ponovo bez posla. Ona je široj javnosti poznata kao "Tragač" u popularnom kvizu "Potera" koji se emituje na RTS-u.

Milica je 2012. godine pobedila u kvizu "Slagalica" i tako je javnost u Srbiji čula za nju. Svi su se tada pitali kako tako pametna i elokventna osoba nema posao.

SVE VIŠE ŽENA U IT INDUSTRIJI: Devojke, ovo nije posao samo za muškarce!

Nakon pisanja medija, Milica je dobila posao u Gradskom sekretarijatu za kulturu, a nakon čtiri meseca prebačena je u Sekretarijat za imovinsko pravne poslove. Jokanovićeva je tada bila presrećna i prezadovoljna poslom, i smatrala da je Sekretarijat pravo mesto gde ona može da primeni i nadogradi svoje znanje.

- Potpisala sam Ugovor o privremenim i povremenim poslovima, dakle ne Ugovor o radu. Prema tom ugovoru sam imala u Gradskoj Upravi grada Beograda, gde sam radila dve godine i tri i po meseca. Tokom rada u Sekretarijatu, samo u nekoliko vanrednih situacija sam izostala sa posla, i za to uvek imala dozvolu i opravdanje - priča Milica Jokanović.

OVI POSLOVI DONOSE SREĆU: Da li je vaš među njima?

Krajem februara ove godine počelo je smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru a to je potkačilo i Milicu. Nadležni su saopštili Milici da njen ugovor više neće produživati.

- Samim tim sam ostala bez izvora prihoda i egzistencija mi je ugrožena. Na moje pitanje da li sam učinila nešto pogrešno, odgovor je bio da nisam ni najmanje, ali da jednostavno moraju smanjiti broj zaposlenih - objašnjava Milica.

Rekli su joj da šalje svoju biografiju na sve konkurse koje vidi, i to je bilo sve. Međutim, Miličino znanje se ponovo isplatilo. Od novembra prošle godine radi kao "tragač" u kvizu "Potera" na RTS-u.

- Aktuelni sam vicešampion Republike Srbije na Državnom prvenstvu u kvizingu, a prethodnih godina sam osvajala još četiri kviza: "Sam protiv svih", "Visoki napon", "Veliki Izazov" i "Naslovnu stranu". Trenutno sam angažovana kao Tragač u TV kvizu "Potera", međutim, ni ovaj posao nije stalan - žali se Milica.

Najviše bi volela da nađe posao u struci, ali bi prihvatila bilo šta što joj ponude. Neprestano šalje biografije u nadi da će je neko pozvati na razgovor za posao.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevno.rs)