KAKO IM NIJE ŽAO? U prihvatilištu iz Zrenjanina ovako maltretiraju pse! (FOTO)

Od 23.12.2011. do 1.10.2013. godine izvršena je eutanazija 4.026 napuštenih pasa u prostorijama Prihvatilišta koje se nalaze u okviru JKP Čistoća i zelenilo u Zrenjaninu!

Ljubitelji životinja burno su reagovali na nove fotografije pasa koje je JKP Čistoća i zelenilo Zrenjanin oglasila za udomljavanje na svojoj Fejsbuk stranici "Prihvatilište za napuštene životinje Zrenjanin".

Na fotografijama se vide psi koji su uhvaćeni sajlom, kako se otimaju i guše dok ih fotografišu za udomljavanje.

Stranica je pre nekoliko dana ugašena zbog reakcija građana, ali je ubrzo ponovo osvanula bez sporniih fotografija.

Prihvatilište u okviru JKP Čistoća i zelenilo Zrenjanin je obrisalo fotografije na kojima se vide psi koji su uhvaćeni sajlom i koji se očigledno otimaju i sajla ih guši dok ih neko fotografiše.

Zbog toga su iz "Link plus"-a zamolili zaposlene u prihvatilištu da zatraže pomoć volontera koji će fotografisati pse bez izazivanja straha, stresa i boli.

Ljubitelji životinja su bili užasnuti prizorima na Fejsbuk stranici Prihvatilišta, a nakon burne reakcije ljubitelja životinja, stranica Prihvatilišta je ugašena.

Postavlja se pitanje da li će radnici i dalje pse da tretiraju na način koji kod njih izaziva strah, stres i bol ili će reakcija ljubitelja životinja doprineti da oni promene način rada i pohođenja s psima.

Podsećamo, masovno ubijanje pasa u Zrenjaninu zaustavljeno je nakon što je udruženje Link plus pre 13 mseci podnelo krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, ali čini se da u prihvatilištu i dalj postoje brojni problemi.

U periodu od 23.12.2011. do 1.10.2013. godine izvršena je eutanazija 4.026 napuštenih pasa u prostorijama Prihvatilišta koje se nalaze u okviru JKP Čistoća i zelenilo u Zrenjaninu, o čemu Link plus poseduje zvaničnu dokumentaciju koja je dostavljena OJT u Zrenjaninu.

Više informacija možete videti OVDE.

(Telegraf.rs)